Pentru anul 2007, Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) anticipeaza ca serviciile de telefonie mobila vor aduce companiilor de profil venituri de 9 miliarde de lei, cu 1,4 miliarde de lei mai mult
Pentru anul 2007, Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) anticipeaza ca serviciile de telefonie mobila vor aduce companiilor de profil venituri de 9 miliarde de lei, cu 1,4 miliarde de lei mai mult comparativ cu 2006, relateaza Mediafax. Veniturile operatorilor de telefonie mobila vor atinge 10,4 miliarde lei in anul 2010, in crestere cu 36,8% fata de nivelul consemnat in 2006, de 7,6 miliarde lei, potrivit estimarilor ANRCTI prezentate in Strategia de reglementare a sectorului comunicatiilor electronice pentru perioada 2007-2010.
"Se estimeaza o usoara descrestere a venitului mediu pe utilizator datorata cresterii ratei de penetrare prin atragerea utilizatorilor marginali si a reducerii tarifelor. Diminuarea venitului mediu pe utilizator de servicii de voce poate fi compensata prin cresterea penetrarii si a utilizarii serviciilor 3G", se arata in document. ANRCTI anticipeaza ca veniturile obtinute din serviciile de date vor creste de la peste 5% din total, in 2006, la mai mult de 9% in 2010, respectiv de la 0,4 miliarde de lei la un miliard de lei. "Acesta este efectul previzionat al ofertelor de servicii de date 3G si al diminuarii tarifelor de voce. Cresterea penetrarii si a utilizarii serviciilor vor sustine cresterea veniturilor totale ale sectorului telefoniei mobile", se explica in document.
Veniturile din serviciile de voce vor continua sa aiba o pondere ridicata in afacerile operatorilor de telefonie mobila la finele anului 2010, dar se vor inscrie pe un trend descrescator. Astfel, veniturile din aceasta activitate vor atinge noua miliarde de lei, respectiv 86,5% din totalul veniturilor in 2010, comparativ cu 92,1% in 2006.
Pe piata telefoniei mobile activeaza Orange Romania, ce detine 9,31 milioane de clienti, Vodafone Romania, ce are 8,579 milioane de utilizatori, Cosmote Romania are 3 milioane de clienti si Telemobil (Zapp) cu peste 500.000 abonati.
La nivelul anului 2006, afacerile operatorilor de telefonie mobila au atins 7,849 miliarde de lei, cu 27,3% mai mult, in lei, fata de rezultatele din intervalul ianuarie-decembrie 2005.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.