PUNCTUL PE EI
Intram in Postul Craciunului. Fasolea devine regina fierturii, iar vegetarienii de convingere ocazionala se furajeaza subtire. Ca sa ii tina pipota cand or da greu la pomana porcului. Colindatorii consacrati au inceput sa freamate
PUNCTUL PE EI
Intram in Postul Craciunului. Fasolea devine regina fierturii, iar vegetarienii de convingere ocazionala se furajeaza subtire. Ca sa ii tina pipota cand or da greu la pomana porcului. Colindatorii consacrati au inceput sa freamate in joc de glezna. Parte dintre ei, in respect fata de datina strabuna, si-au lipit ochiul de calendar in asteptarea pornirii incuviintate de ritual. Altii, mai fara de cuviinta, fura startul. Au inceput deja sa bage perdaf de ploconeala pe la colindatii stiuti cu dare de mana. Fredoneaza caldutele descantecului de cariera si de deochi, citesc in bobi contrafacuti viitor implinit si fericire maxima. Ca, vorba aia, om fi noi in post, dar nici minciuna nu-i de dulce. Ia mai manati, maia€¦


Fotbalul mai bogat in poame ca niciodata, insemnat de carnati si deocheati ai tranzitiei e numai bun de colindat, e numai bun pentru colindatorii silitori. Neamurile de traista (plina), mai ales cei aflati in stramtoarea dizgratiei, abia asteapta sa se dea in stamba. Inghit osanaua cu pluta cu tot, miluindu-i cu dispret fara numar pe enoriasii lui ce pica.


Guitatul cel mai guitat, ce se vrea citit in "da si mie", se aude, culmea, dinspre troacele indestulate. Sarantocii furajarii pe apucate abia de mai prind cate-un loc de corist in ceata lui "ia vioara si sacazul, canta tu ca eu tin bazul". Cel mai abitir actioneaza prim-solistii care nu asteapta ninsoarea si scot capra-n ploaie chiar si fara steluta alba-n frunte.


Nu va asteptati sa-i intalniti pe profesionistii colindului de profit maxim in tramvaiul sorcovei urbane. Printre traitorii de azi pe maine au dat faliment chiar si sutii de buzunare. Colindatorii extraritualici stiu ce-i ala trend, ce-i aia politica de marketing, au stiinta disimularii si a comunicarii de la distanta. Daca veti invata sa le descifrati mesajele nu veti mai fi derutati de colinda lor. Nu veti mai cadea in plasa topurilor mincinoase. Va veti explica de ce este dorit cate un duce tava pe la cate cinci echipe deodata, cum ajunge cate un antrenor sa refuze in acelasi timp toate echipele din Bucuresti si nationala pe deasupra. Veti pricepe si veti da sensul cuvenit regiei de carnaval.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.