Sosirea Motului la Dinamo este exclusa din doua motive extrem de serioase: Padureanu si comportamentul din trecut al „ciinilor".

Zenga este ca si plecat de la Dinamo, iar campioana nu are in acest moment nici o varianta pentru banca tehnica. Numele cel mai des pomenit, Ioan Ovidiu Sabau, va ramine la Bistrita si are cel putin doua motive tari pentru a-si conserva statutul la Gloria. Primul este legat de refuzul clubului de a-l dezlega de contract. „Sabau nu are pret. Nu pleaca de aici nici la iarna si, cred eu, nici la vara. Daca as fi convins ca e bine pentru el si pentru Dinamo, i-as da drumul, dar sint sigur ca nu e bine pentru nici una din parti", a spus ieri Padureanu, comentind oferta de 500.000 de euro pentru antrenorul Gloriei.

Neseriozitatea celor de la Dinamo este un al doilea motiv pentru care Sabau refuza fosta lui echipa. Acum un an si jumatate, cind a venit Rednic in Stefan cel Mare, Gigi Netoiu facuse un drum pina la Tirgu-Mures special pentru a discuta cu Nelutu. Cei doi se intelesesera pina aproape de ultimul detaliu, dar cind s-a intors la Bucuresti Netoiu l-a gasit instalat antrenor pe Rednic! Acesta a fost si unul dintre motivele pentru care Comandantul s-a indepartat de Dinamo, vinzindu-si actiunile.

O data cu despartirea de Zenga, care se va oficializa cel mai tirziu la iarna, Dinamo va mai intinde un pic si de coarda care o leaga de Giovanni Becali. Acesta i-ar fi impus, pur si simplu, lui Borcea sa il aduca pe Zenga, desi Dinamo si Stoichita batusera palma in aceeasi noapte si stabilisera cu el pina si ora conferintei de presa in care fostul stelist urma sa fie anuntat ca noul antrenor al echipei. In ceea ce priveste banii pe care ii va pierde o data cu demiterea lui Zenga (pentru ca italianul nu va pleca de buna voie), nu este grav. „Ciinii" ar renunta doar la ceea ce au cheltuit pina acum, adica 150.000 de euro la instalare plus ratele de contract achitate lui Zenga si secunzilor acestuia.