Dupa exemplul Italiei, Spania a demarat o serie de actiuni care-i vizeaza pe imigrantii romani si, in special, pe rromi. Presa spaniola adopta un ton similar celei italiene, punand accentul pe cazurile de infractionalitate. Romanii din Spania reprez
Dupa exemplul Italiei, Spania a demarat o serie de actiuni care-i vizeaza pe imigrantii romani si, in special, pe rromi. Presa spaniola adopta un ton similar celei italiene, punand accentul pe cazurile de infractionalitate. Romanii din Spania reprezinta a doua comunitate de imigranti ca marime, dupa britanici. Mai multe tabere de rromi vor fi demolate. Si in Elvetia incep actiuni similare. Ministrul de externe Adrian Cioroianu este asteptat astazi la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

40 de romani care au primit ordin de evacuare dintr-o cladire a unui complex medical din Granada, pe care o ocupasera abuziv, se vor instala in semn de protest intr-o piata din oras pentru a cere locuinte autoritatilor, relateaza Radio Granada. Cetatenii romani au ocupat ilegal, in aprilie, o cladire din vastul complex pentru stiinte ale sanatatii din Granada, traind in conditii insalubre si fara a avea acces la apa curenta, precizeaza sursa citata. Consiliul local declara ca nu dispune de suficiente resurse pentru a rezolva acest conflict, in timp ce oficialii guvernului regional acuza faptul ca orice problema care nu poate fi solutionata de primarie este trimisa in sarcina lor. De asemenea, zeci de rromi care stau la periferia Madridului au fost avertizati ca baracile le vor fi demolate. Si la Geneva, in Elvetia, maine urmeaza ca taberele de rromi sa fie evacuate de sub poduri. Desfiintarea unor tabere de cersetori de la Geneva, majoritatea romani, este mai degraba o masura administrativa de igiena publica ce nu presupune neaparat ca acestia vor fi retrimisi in Romania, a precizat, ieri, Alexandru Irimia, insarcinat cu afaceri al Romaniei la Berna, citat de Mediafax.

Premiera: Droguri fara miros, oferite de traficanti romåni


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.