Invitat al emisiunii Marius Tuca Show de ieri seara, in dezbaterea careia s-a aflat controversata problema a imigratiei romanesti in Italia, a solutiilor ce se impun in rezolvarea acestei crize,  Ion Tiriac a avut un punct de vedere ferm i
Invitat al emisiunii Marius Tuca Show de ieri seara, in dezbaterea careia s-a aflat controversata problema a imigratiei romanesti in Italia, a solutiilor ce se impun in rezolvarea acestei crize,  Ion Tiriac a avut un punct de vedere ferm in ceea ce priveste relatiile Romaniei cu Uniunea Europeana.

El a declarat ca politica externa nu se poate face "in genunchi" sau cu "capul plecat",  baza unei relatii bune in acest domeniu stabilindu-se pe criteriul respectului reciproc al partilor. "Nu vreau ca Europa sa ma iubeasca. Vreau sa ma respecte!".

Principalul factor in declansarea crizei il constituie, in viziunea sa, incapacitatea guvernului si a societatii italiene de a absorbi forta de munca ieftina provenita din Europa de est, neexistand programe in acest sens, asa cum s-a petrecut , in anii '80, in Germania, cu imigratia turca.

Comentand tendintele xenofobe manifestate la ora actuala in societatea italiana, indeosebi impotriva romanilor, rezultate ale unor interese poiticianiste locale, Ion Tiriac a precizat ca este momentul ca diplomatia romaneasca sa se implice activ in protectia propriilor cetateni, victime ale agresiunilor si abuzurilor, abordand subiectul ferm, raspicat, ca si partener de drept al Uniunii Europene. De asemenea el a tinut sa precizeze ca imigrantii, in afara drepturilor de care beneficiaza conform normelor europene trebuie sa repecte si obligatiile ce le revin.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.