George Piro, agentul FBI, care l-a interogat pe Saddam Hussein dupa capturarea sa in decembrie 2003, povesteste intr-o carte scrisa de un ziarist american despre maniile fostului dictator, despre obsesia sa pentru curatenie si gustul pentru whisky, r
George Piro, agentul FBI, care l-a interogat pe Saddam Hussein dupa capturarea sa in decembrie 2003, povesteste intr-o carte scrisa de un ziarist american despre maniile fostului dictator, despre obsesia sa pentru curatenie si gustul pentru whisky, relateaza joi AFP.

In cartea "Terrorist Watch: inside the desperate race to stop the next attack", semnata de Ronald Kessler. Saddam era obsedat de igiena, iar agentul i-a facut rost de servetele pentru bebelusi, pentru a-si sterge mainile, alimentele si fructele ce-i erau oferite drept hrana. "Ne-am asezat, am fumat doua trabuce cubaneze, au baut cafea si am palavragit... Ne-am spus la revedere si el a inceput sa planga", a povestit agentul FBI. Anterior, dictatorul irakian recunoscuse ca, la sfarsitul anilor a€™80, a ordonat atacarea comunitatii kurde, provocand moartea a peste 180.000 de persoane, dintre care 5.000 au fost gazate la Halabja, in 1988. "Saddam a spus ca a fost o decizie pe care a fost nevoit sa o ia, insa nu a dorit sa discute despre acest lucru", a continuat George Piro.

In volumul lui Ronald Kessler se mai spune ca fostul dictator, desi rostea o rugaciune musulmana de cinci ori pe zi, aprecia vinul, whisky-ul si trabucele cubaneze. Saddam a marturisit ca ii admira pe fostii presedinti americani Ronald Reagan si Bill Clinton, dar ca ii ura pe Bush-i, tatal si fiul. Conform lui George Piro, Saddam considera ca a "comis o eroare tactica" fata de fostul sef al Casei Albe George Bush, dar si fata de actualul presedinte George W. Bush: a subestimat forta armatei americane, in timpul razboiului din Golf, 1991, si nu a crezut intr-o noua interventie americana in Irak, cea din martie 2003.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.