Presedintele Traian Basescu a sustinut,la Realitatea TV, ca situatia din Italia este departe de a fi o problema externa, ea fiind cauzata de situatia sociala grava creata de realitatile din Romania, care a impins multi romani, inclusiv infractori, in
Presedintele Traian Basescu a sustinut,la Realitatea TV, ca situatia din Italia este departe de a fi o problema externa, ea fiind cauzata de situatia sociala grava creata de realitatile din Romania, care a impins multi romani, inclusiv infractori, inspre aceasta tara. "Imaginea proasta a Romaniei este cauzata si de ministrii care vor sa cumpere terenuri in desert pentru infractori sau care apar la televizor luand plicuri, precum si de Guvernul care sta in functie desi are doar 20% sustinere", a comentat Basescu. "Sa ne aparam fiecare roman cinstit. Nu suntem dispusi sa toleram abuzurile impotriva cetatenilor romani. Inainte de a ne apara onoarea, trebuie sa ne aparam drepturile. Ce s-a intamplat la Roma este doar inceputul!", a comentat seful statului. El a spus ca principala vina le revine italienilor pentru ca au tolerat situatia. (R.A.)
Repetarea referendumului in caz de neinformare a romanilor
"Eu am spus ca pot repeta referendumul pentru uninominal in conditiile in care Guvernul nu ar asigura informatia cetatenilor", a spus Traian Basescu, la Realitatea TV, sdustinand ca nu e democratic sa se blocheze canalele de comunicare in masa. "Nu este cea mai mare bucurie a mea sa ma duc la TVR, dar m-as duce in fiecare seara ca sa explic de ce avem nevoie de o clasa politica reformata", a explicat seful statului. Un alt motiv pentru care presedintele a spus ca va repeta referendumlui, este constatarea ca Guvernul a organizat in mod deficitar aceste consultari ale poporului. Basescu a evitat sa spuna daca va promulga legea asupra careia Guvernul si-a asumat responsabilitatea in cazul in care referendumul va fi invalidat. "Va asigur ca stiu perfect ce am de facut si voi prefera situtia cea mai putin rea daca referendumul va fi invalidat. Sper insa sa avem un referendum valid", a comentat seful statului. "Daca Parlamentul nu va respecta rezultatul referendumului va asigur ca propunerea privind uninominalul e nimic pe langa ce va insemna curatenia clasei politice", a punctat Basescu. El a explicat ca uninominalul este o solutie la lipsa de incredere a populatiei in clasa politica. Pe de alta parte, Basescu a recunoscut ca este atasat de PD, dar a negat ca ar face campanie electorala pentru acest partid. (R.A.)
Noua romani ucisi in Italia in aceasta luna
Seful statului, Traian Basescu a declarat, la Realitatea TV, ca, in aceasta luna, in Italia, au fost ucisi noua romani. "Ionela D. si Luminita N, ambele prostituate, au fost ucise, transate si bagate in saci", a aratat Basescu. El a spus raspicat ca statul roman nu va accepta abuzurile impotriva romanilor, mentionand ca principala responsabilitate pentru situatia din Italia este a autoritatilor de la Roma.
Interventia lui Basescu dezbatuta la Realitatea TV
Directorul ZIUA Sorin Rosca Stanescu si redactorul-sef al Evenimentului Zilei, Razvan Ionescu au anallizat, alaturi de Robert Turcescu declaratiile presedintelui in cadrul emisiunii Realitatea Zilei. Jurnalistii au apreciat ca fiind o gafa expresia "sa taiem coada pisicii" comparata de Traian Basescu cu declaratia lui Ioan Ratiu, directorul ZIUA explicand ca paternitatea expresiei apartine lui Dinu Patriciu. In ceea ce priveste uninominalul, Rosca Stanescu a insistat asupra faptului ca o intrebare (de la referendum) nu poate tine locul unei legi (proiectul Guvernului). Jurnalistii au apreciat ca exista o mare probabilitate ca referendum sa fie invalidat. "A fost o populatie motivata la referendumul privind suspendarea si nu a fost strans numarul necesar de voturi. Acum exista legea si atunci romanul nu e suficient de motivat sa voteze", a aratat Rosca Stanescu. In opinia sa, va fi un esec si varianta votului uninominalului si in varianta Traian Basescu si in varianta Calin Popescu Tariceanu, in 2009. "Presedintele ar trebui sa semneze imediat legea astfel incat partidele sa taie coada pisicii", a aratat directorul ZIUA.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.