Pozitia PD, "partidul presedintelui" privind proiectul de lege al statutului minoritatilor discutat in Parlamentul roman, difera fata de cea din perioada cand formatiunea facea parte din coalitia guvernamentala si creeaza astfel o serie de "impedimen
Pozitia PD, "partidul presedintelui" privind proiectul de lege al statutului minoritatilor discutat in Parlamentul roman, difera fata de cea din perioada cand formatiunea facea parte din coalitia guvernamentala si creeaza astfel o serie de "impedimente", a afirmat premierul ungar Ferenc Gyurscany.
El a aratat ca proiectul de lege privind statutul minoritatilor a fost sprijinit initial de toate partidele care formau coalitia de guvernare, dar ulterior prevederile documentului nu au mai fost sustinute decat de PNL si UDMR, singurele formatiuni care au ramas in Guvern.
"Dinspre Budapesta, se pare ca pozitia PD, partidul presedintelui, s-a schimbat, ceea ce creeaza impedimente pentru adoptarea legii", a spus Gyurcsany. Premierul ungar a aratat ca spera ca proiectul de lege sa fie adoptat cat mai repede. In replica, presedintele PD Emil Boc a declarat ca proiectul Legii minoritatilor nu a fost si nu este sustinut de PD pentru ca incalca recomandarile Comisiei de la Venetia si intra in contradictie cu Constitutia Romaniei.
"Nici cand suntem in opozitie, nici cand suntem la putere, nu negociem cu UDMR Constitutia Romaniei. Aceasta se respecta si se aplica si nu se negociaza in functie de prezenta noastra la putere sau in opozitie. Iar UDMR trebuie sa stie ca niciodata nu va avea in PD un aliat cu care sa negocieze Constitutia Romaniei", a afirmat Boc, citat de Mediafax, ca raspuns la declaratiile premierului Ungariei Gyurcsany Ferenc, facute, miercuri, la Sibiu.
Liderul democrat a pus aceste declaratii pe seama faptului ca "primul - ministru al Ungariei mai vorbeste, de multe ori, ca si ministrul roman de Externe, Adrian Cioroianu".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.