Cei cinci eurodeputati ai PRM, precum si Mircea Cosea, care faceau parte din grupul ITS, infiintat cu numai zece luni in urma, si-au anuntat pe rand demisiile din grupul de extrema-dreapta condus de Bruno Gollnisch, reprezentant al Frontinului Nation
Cei cinci eurodeputati ai PRM, precum si Mircea Cosea, care faceau parte din grupul ITS, infiintat cu numai zece luni in urma, si-au anuntat pe rand demisiile din grupul de extrema-dreapta condus de Bruno Gollnisch, reprezentant al Frontinului National francez. "Parlamentul European ia act de faptul ca grupul ITS nu mai indeplineste conditiile. Acest grup este, prin urmare, dizolvat", a anuntat presedintele sedintei Parlamentului, britanicul Edward McMillan-Scott, adresandu-se eurodeputatilor reuniti in sesiune plenara. Anuntul a fost primit cu aplauze sustinute din partea majoritatii eurodeputatilor, ceea ce a provocat un incident. Unul dintre eurodeputatii care au salutat disparitia grupului de extrema-dreapta, austriacul Hans-Peter Martin, a luat cuvantul pentru a-l acuza pe Le Pen ca a facut un gest obscen cu bratul la adresa lui. "Acest gest este inacceptabil", a spus eurodeputat austriac, care a cerut sa se verifice ca incidentul a avut loc intr-adevar loc, sugerand sa fie folosite imaginile video captate de camerele cu circuit inchis ale Parlamentului. Este "intolerabil sa mi se adreseze cu o asemenea violenta", a adaugat el. Surse din conducerea PRM ne-au precizat ca Vadim Tudor a fost contactat telefonic de Le Pen, acesta reprosand faptul ca Tribunul i-a pus in fata faptului implinit. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.