Fostul director al Romsilva Galati, Valentin Salcianu, a obtinut de la Directia Silvica un teren de 8 ha in vestul orasului dunarean. Salcianu, spun surse de pe plan local, are de gand sa defriseze acest teren impadurit cu salcam, dar si o alta supr
Fostul director al Romsilva Galati, Valentin Salcianu, a obtinut de la Directia Silvica un teren de 8 ha in vestul orasului dunarean. Salcianu, spun surse de pe plan local, are de gand sa defriseze acest teren impadurit cu salcam, dar si o alta suprafata de 12 ha, obtinuta impreuna cu doi afaceristi, printr-un contract de vanzare-cumparare care naste semne de intrebare, fara a se specifica provenienta terenului. Defrisarea celor 20 ha de padure, din intravilanul Galatiului, are ca scop ridicarea unui mall, pentru care a fost obtinut certificat de urbanism. Galatiul, poluat indeajuns de mult de combinatul siderurgic Arcelor Mittal Steel, risca sa ajunga in pragul unui dezastru ecologic, concurand foarte bne cu orasul Copsa Mica.

Valentin Salcianu a obtinut de la Directia Silvica, dupa plecarea de la Romsilva, 8 ha de teren impadurit in intravilanul Galatiului, pentru care a cedat 9 ha de teren agricol in Namoloasa Targ. Diferentele de pret, prin subevaluarea terenului Directiei Silvice, l-au facut, dupa cåte se pare, pe Salcianu mai bogat cu 20 de milioane de euro.

In afacerea mall-ului a int rat un fost director comercial din Sidex, Marin Neacsu, care a venit cu terenul de 12 ha.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.