Marii contribuabili au restante la plati de 5,13 miliarde de lei, cu 12,25% mai mult fata de trimestrul al doilea.

Obligatiile bugetare restante ale societatilor mari au crescut, in al treilea trimestru, cu 12,25%, la 5,13 miliarde d
Marii contribuabili au restante la plati de 5,13 miliarde de lei, cu 12,25% mai mult fata de trimestrul al doilea.

Obligatiile bugetare restante ale societatilor mari au crescut, in al treilea trimestru, cu 12,25%, la 5,13 miliarde de lei, precizeaza MEDIAFAX.

Compania Nationala a Huilei (CNH) a ramas cel mai mare datornic la buget, cu o valoare cumulata a datoriilor de 2,8 miliarde de lei, reprezentind circa jumatate din total. La sfirsitul lunii iunie, companiile mari aveau datorii bugetare de 4,57 miliarde de lei, din care 3,33 miliarde de lei reprezentau obligatii restante pentru care au fost acordate inlesniri la plata (72,83%). Contribuabilii mari aveau, la finele lunii septembrie, datorii la bugetul de stat de 1,81 miliarde de lei, potrivit datelor publicate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), in urcare fata de nivelul de la sfirsitul trimestrului al doilea, de 1,6 miliarde de lei.

Creantele bugetului asigurarilor sociale de stat la companiile mari au ajuns la 2,72 miliarde de lei, cu 11,5% peste valoarea din perioada ianuarie-iunie, de 2,44 miliarde de lei. La bugetul asigurarilor sociale de sanatate, debitele societatilor mari au urcat, in trimestrul al treilea, cu aproape 15%, la 264,27 milioane de lei. Sumele datorate de companiile mari la bugetul asigurarilor de somaj au crescut cu 11,5%, la 324,54 milioane de lei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.