CE ar putea discuta despre propunerea Romaniei privind aplicarea sistemului lohn, respectiv exportul preparatelor din carne de porc realizate cu materie prima din import, doar daca exista dovada ca pesta porcina este monitorizata strict, a declarat p
CE ar putea discuta despre propunerea Romaniei privind aplicarea sistemului lohn, respectiv exportul preparatelor din carne de porc realizate cu materie prima din import, doar daca exista dovada ca pesta porcina este monitorizata strict, a declarat pentru NewsIn ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos. Ministrul s-a intalnit ieri cu comisarul european pentru sanatate si siguranta alimentara Markos Kyprianou pentru a discuta despre problemele Romaniei in sectorul sanitar-veterinar, respectiv pesta porcina, ecarisaj sau unitati de procesare. "I-am cerut comisarului introducerea sistemului lohn, care sa ne permita exportul de preparate din carne de porc obtinute cu materie prima din import", a spus Ciolos. Acesta a precizat ca oficialul european a afirmat ca propunerea se poate analiza doar daca Romania dovedeste ca exista o stricta monitorizare a pestei porcine. "L-am asigurat ca vom aplica o serie de masuri privind circulatia animalelor, alaturi de continuarea programului de eradicare si prevenire a pestei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.