Saptamina viitoare, parlamentarii se vor afla in campanie. In scripte vor figura ca avind activitate in teritoriu si vor beneficia de indemnizatii.

Camera Deputatilor si Senatul nu vor avea nici o activitate saptamina viitoare. Oficialii celor doua institutii au anuntat ca s-a decis ca pentru perioada respectiva, programul de lucru al deputatilor si senatorilor sa se desfasoare in circumscriptii. „Oricum ar fi plecat in campania electorala si nu s-ar fi asigurat cvorumul de lucru nici in comisii si nici in plen", a afirmat ieri purtatorul de cuvint al Camerei, Ioan Munteanu. Desi „activitatea in teritoriu" reprezinta doar actiuni de campanie electorala, parlamentarii vor beneficia de indemnizatii pentru aceasta perioada. „E vorba despre activitate politica in circumscriptiile electorale", a explicat Munteanu.

Si dupa euroalegeri, la Camera Deputatilor nu prea se va lucra. Activitatea va incepe marti, 27 noiembrie, cu o sedinta de plen, dar numai pentru interpelari si intrebari adresate Guvernului, iar in urmatoarele zile se va lucra numai in comisii, pentru ca pe ordinea de zi a plenului nu sint decit 15 proiecte, majoritatea cu raport de respingere. Oficialii Senatului au anuntat ca in saptamina de dupa euroalegeri programul va fi unul normal.