Proiectul in derulare "Zece pentru Romania" este la jumatatea celei de-a treia editii. Zilele acestea au aparut deja rezultatele preliminare ale cercetarii care va da, peste o luna, si ierarhia finala.



Unul dintre cei pre
Proiectul in derulare "Zece pentru Romania" este la jumatatea celei de-a treia editii. Zilele acestea au aparut deja rezultatele preliminare ale cercetarii care va da, peste o luna, si ierarhia finala.



Unul dintre cei prezenti in aceasta fotografie
ar putea fi ales Cel mai bun parlamentar la
"Zece pentru Romania", editia 2007 Crin Antonescu, Mircea Geoana, Cozmin Gusa, Ion Iliescu, Mona Musca, Adrian Nastase, Bogdan Olteanu, Victor Ponta, Nicolae Vacaroiu si Corneliu Vadim Tudor sint cei zece nominalizati de catre romani pentru finala categoriei Parlamentari. "Sa nu fie corupt", "sa reprezinte interesele cetatenilor" si "sa isi respecte promisiunile" sint cele trei criterii esentiale, desemnate de asemenea de catre public, dupa care vor fi judecate cele zece personaje nominalizate mai sus. Fata de editia inaugurala (din 2005), singura de altfel pina acum unde "Zece pentru Romania" a avut sectiunea Parlamentari, exista doi noi intrati printre cei 10 nominalizati: Crin Antonescu si Bogdan Olteanu. Gheorghe Funar si Adrian Paunescu sint cele doua nume care, prin comparatie cu lista de zece nominalizati din 2005, nu se mai regasesc acum. Si lista primelor trei criterii sufera, la aceasta editie, o usoara modificare. "Sa reprezinte interesele cetatenilor" intra in locul lui "este preocupat de problemele din judetul reprezentat".

In fiecare an, cercetarea sociologica a proiectului "Zece pentru Romania" are doua etape: in prima, publicul nominalizeaza un numar de personalitati fara sa aiba o lista din care sa aleaga; de asemenea, respondentii sint rugati sa denumeasca cele mai importante criterii dupa care judeca personalitatile din fiecare domeniu. Dupa consumarea primei etape, publicul este invitat sa clasifice cele 10 personalitati nominalizare in functie de primele trei criterii de la fiecare categorie.

Clasamentul final se comunica in Gala de la Ateneul Roman, pe 14 decembrie, incepind cu ora 18.45, intr-o emisiune transmisa in direct la Realitatea TV.

Detalii despre dosarul Monei Musca pe www.cotidianul.ro/select


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.