Sosit in tara in urma cu o saptamana, campionul mondial al categoriei supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, a fost primit, ieri, de presedintele ANS, Octavian Bellu, care a tinut sa-i acorde o diploma de excelenta si un trofeu pentru performanta
Sosit in tara in urma cu o saptamana, campionul mondial al categoriei supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, a fost primit, ieri, de presedintele ANS, Octavian Bellu, care a tinut sa-i acorde o diploma de excelenta si un trofeu pentru performanta obtinuta la Montreal. In plus, cel mai galonat antrenor roman al tuturor timpurilor l-a asigurat pe cel de-al treilea campion mondial al boxului profesionist autohton ca va fi recompensat si cu un trofeu in cadrul Galei Sportului Romanesc.
Primit cu surle si trambite in intreaga tara pentru centura mondiala cucerita la Montreal, pugilistul Lucian Bute a ajuns, ieri, si la sediul ANS, unde a fost intampinat chiar de presedintele Octavian Bellu. La finalul ceremoniei, seful sportului autohton a subliniat ca Bute este un pugilist atipic, care nu si-a adaugat la numele sau un pseudonim razboinic, ca majoritatea sportivilor din boxul profesionist. "Este de apreciat ca Lucian Bute nu este Terminatorul, Distrugatorul, Fiara sau Taifunul. El este Lucian Bute si este al nostru. Presa canadiana l-a numit, pe buna dreptate, un domn al ringului. Caracterul, demnitatea, modul in care se comporta in ring, felul in care isi pregateste meciurile arata ca este un domn al ringului. Nu este un guraliv, nu incearca sa faca spectacol la cantar, ci se prezinta cu ceea ce are in bagaj si domina meciul. Are o pregatire fizica iesita din comun. Este un model si trebuie sa facem tot ce depinde de noi pentru a-l folosi", a punctat Bellu, precizand ca, din pacate, ANS nu-l poate premia si in bani pe sportivul legitimat la clubul canadian Interbox. "Sprijinul pe care noi, institutional, i-l putem acorda lui Lucian Bute este destul de anevoios de realizat. Banii care se gestioneaza in boxul profesionist vin din alte zone si din alte surse. Organizarea ANS si in relatia cu federatiile finantate de la bugetul de stat este strict legata de sportul amator. Nu putem sa amestecam lucrurile", a mai mentionat Bellu, adaugand totusi ca Bute va fi recompensat si cu un trofeu in cadrul Galei Sportului Romanesc. Sosit la intalnirea cu presedintele ANS desi este racit si se afla sub tratament, Bute a spus ca a muncit enorm pentru a ajunge campion mondial. "A fost o munca extraordinara, m-am antrenat sase zile din sapte, cate doua antrenamente pe zi, dar a meritat. Nu vreau sa ma opresc aici. Sunt foarte fericit ca sunt roman, ma bucur ca sunt acasa si voi veni mereu cu drag acasa", a declarat Bute, adaugand ca Romania va avea in curand un nou campion mondial la box profesionist in persoana coechipierul sau de la Interbox, Adrian "Rechinul" Diaconu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.