Ca reactie la fapta lui Mailat, noua romani au fost ucisi in Italia in luna noiembrie. Afirmatia, facuta de seful statului miercuri seara la Realitatea TV, a fost infirmata ieri de Ministerul de Interne, iar Basescu a trebuit sa regrete in scris "cit
Ca reactie la fapta lui Mailat, noua romani au fost ucisi in Italia in luna noiembrie. Afirmatia, facuta de seful statului miercuri seara la Realitatea TV, a fost infirmata ieri de Ministerul de Interne, iar Basescu a trebuit sa regrete in scris "citirea eronata" a datelor.


In contextul in care incrimina abuzurile impotriva cetatenilor romani din Italia, presedintele Traian Basescu a facut o lista, despre care a sustinut ca nu e exhaustiva, a romanilor ucisi in Italia in luna noiembrie "ca reactie la fapta lui Mailat". "Numai in luna noiembrie, pe data de 3 noiembrie, la Roma, decedata datorita arsurilor, Iuliana S., 49 de ani, cu foc pus, probabil. La Napoli, pe 10 noiembrie, decedat in urma ranilor suferite, Nazim B., 31 de ani; tot pe 11 noiembrie, ranit in stare grava Aurel S., 30 de ani. Acesti romani au fost atacati. Ioana Luminita D., 17 ani, si Ionela D., 20 de ani, ambele prostituate, au fost gasite moarte, ciopartite, bagate in saci de plastici. Rozeta Romanita, 39 de ani, ucisa in bataie - nu de romani. Deci lucrurile sunt mult mai grave decat par. Este declansat un sentiment xenofob si trebuie sa vedem ce a declansat acest lucru, (...) Sa mai citesc? Nu are relevanta. Lista este inca lunga, numai pe luna noiembrie, care nu e epuizata. Deci discutam de o presupunere a unei crime, pentru ca la Mailat nimeni nu a demonstrat inca faptul ca Mailat este criminal si nu doar un talhar care a smuls o geanta, si reactia la fapta lui Mailat este ca noua romani au fost ucisi in Italia in luna noiembrie." Seful statului a fost contrazis de Ministerul de Interne, care a aratat ca doi romani au murit in ultima luna in Italia, iar alti patru au fost internati in spital in urma unor agresiuni petrecute dupa izbucnirea scandalului Mailat. In ultimele patru luni insa, 13 romani au fost agresati in Italia, iar sapte dintre ei au murit.


PRESEDINTIA REGRETÃ…. Ca urmare, Presedintia a emis un comunicat de presa in care a exprimat regretul sefului statului fata de "citarea eronata a unor informatii in cadrul emisiunii de la Realitatea TV". "Incepand cu data de 28 august a.c. si pana in prezent, sapte cetateni romani au murit ca urmare a unor atacuri care au avut loc in Italia, in majoritatea cazurilor autorii fiind inca neidentificati. In ceea ce priveste perioada 30 octombrie-14 noiembrie, Presedintele a dorit sa se refere la faptul ca un numar de noua cetateni romani au fost victime ale unor incidente soldate cu doi morti, patru persoane ranite si trei persoane agresate", a explicat institutia prezidentiala.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.