Presedintele Traian Basescu a declarat, ieri, ca Romania va trece la un proces rapid de ratificare in Parlament a Tratatului de reforma a UE, dupa semnarea acestuia, care va avea loc pe 13 decembrie, la Lisabona. Şeful statului i-a primit, ieri, la
Presedintele Traian Basescu a declarat, ieri, ca Romania va trece la un proces rapid de ratificare in Parlament a Tratatului de reforma a UE, dupa semnarea acestuia, care va avea loc pe 13 decembrie, la Lisabona. Şeful statului i-a primit, ieri, la Cotroceni, pentru a doua oara in acest an, pe ambasadorii statelor UE acreditati la Bucuresti si pe reprezentantul Comisiei Europene. La inceputul intalnirii, Basescu le-a spus celor prezenti ca ii va informa despre punctele de vedere ale Romaniei in legatura cu unele evolutii europene si ca le va prezenta informatii referitoare la o serie de evolutii interne. Basescu a tinut sa-si exprime apoi satisfactia pentru excelentul rezultat al summit-ului european de la Lisabona, concretizat in acordul privind Tratatul de reforma a Uniunii Europene. Basescu a spus ca spera ca Romania sa fie una dintre primele tari care ratifica Tratatul. Şeful statului a fost prezent, alaturi de ministrul de Extrene, in toamna acestui an, la Lisabona, la summit-ul liderilor UE in care s-a ajuns la un acord privind Tratatul de reforma a UE. La acel moment, ministrul de Externe declara ca este necesara o dezbatere interna in legatura cu modul in care, dupa semnarea Tratatului, documentul va fi ratificat de Romania, existand doua posibilitati de ratificare: prin Parlament sau prin referendum.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.