In Anglia, tara cu cel mai mare numar de nasteri in randul minorelor, femeile isi doresc sa se cunune virgine. Asta nu inseamna ca domnisoarele engleze refuza sexul pana in noaptea nuntii. Din contra...Virginitatea tinerelor mirese din Albion vine de
In Anglia, tara cu cel mai mare numar de nasteri in randul minorelor, femeile isi doresc sa se cunune virgine. Asta nu inseamna ca domnisoarele engleze refuza sexul pana in noaptea nuntii. Din contra...Virginitatea tinerelor mirese din Albion vine de pe mesele de operatie. Operatiile de refacere a himenului au devenit foarte populare in Marea Britanie, unele femei beneficiind chiar gratis de astfel de interventii, in urma includerii lor intr-un program special al Serviciului National de Sanatate (NHS), relateaza Daily Mail. SANGELE SI CEARSEAFUL. Potrivit unor date oficiale, 24 de operatii de refacere a himenului au fost finantate cu bani publici in 2005 si 2006. O astfel de operatie poate costa pana la 4.000 de lire sterline si tot mai multe britanice apeleaza la controversata interventie chirurgicala sub presiunea logodnicilor sau a rudelor prin alianta, care sunt adepti ai traditiei conform careia femeile trebuie sa fie virgine in noaptea nuntii. Medicii spun ca cele mai multe dintre paciente sunt imigrante sau reprezentante ale minoritatilor din Marea Britanie. a€žIn unele culturi, barbatii vor sa vada ca femeia sangereaza pe cearseaf in noaptea nuntii. Daca mireasa nu se dovedeste a fi virgina, atunci este o mare rusine pentru familie", a declarat dr. Magdy Hend, specialista in ginecologie la clinica Regency din Londra. Marea parte a clientelor, a precizat dr. Hend, sunt adolescente sau se afla in jurul varstei de 20 de ani. Operatia poate presupune suturarea unei fisuri in himen, precum cele cauzate de un asalt sexual, dar poate fi realizata si in scopuri pur estetice. In cel de-al doilea caz, se creeaza o membrana artificiala care contine si o capsula cu un lichid asemanator sangelui. Aceasta operatie are loc cu cateva zile inainte de casatorie. Criticii acestor interventii sustin ca tinerele trebuie protejate in fata unor asemenea abuzuri si ca banii publici nu trebuie folositi pentru finantarea unor astfel de lucruri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.