Compania saudita Al-Arrab a efectuat luni plata pentru pachetul majoritar de actiuni la Electroputere Craiova, in valoare de 2,34 mil. euro, potrivit unui comunicat de presa. Contractul de privatizare a fost semnat saptamana trecuta la Craiova, iar s
Compania saudita Al-Arrab a efectuat luni plata pentru pachetul majoritar de actiuni la Electroputere Craiova, in valoare de 2,34 mil. euro, potrivit unui comunicat de presa. Contractul de privatizare a fost semnat saptamana trecuta la Craiova, iar suma a fost virata intr-un cont deschis de AVAS la Eximbank. Compania saudita avea termen de 10 zile lucratoare de la data semnarii, 6 noiembrie, pentru efectuarea platii de 2,34 mil. euro pentru pachetul de 78.009.632 de actiuni, reprezentand 62,82% din capitalul social al Electroputere.
Teodor Atanasiu, presedintele AVAS, a declarat la ceremonia de semnare a contractului ca, dupa ce Al-Arrab va efectua plata pentru titlurile Electroputere, compania saudita va avea dreptul sa se inregistreze, la Registrul Comertului ca actionar la uzina din Craiova. Valoarea tranzactiei se ridica la peste 120 mil. euro. Pe langa plata actiunilor, Al-Arrab va asigura un capital de lucru de 37 mil. euro si va realiza investitii de 23,084 mil. euro, dintre care 20 mil. euro pentru dezvoltarea si retehnologizarea uzinei si 3,084 mil. euro pentru investitii de mediu. Totodata, compania saudita si-a asumat si datoriile Electroputere, evaluate la circa 44 mil. euro, precum si garantiile comerciale catre banci, in suma de 20 mil. dolari.
In luna octombrie, AVAS a informat Consiliul Concurentei cu privire la forma si continutul contractului, iar documentul a fost transmis CE. Electroputere Craiova a inregistrat anul trecut pierderi de 50,1 mil. lei, in crestere cu 41%, iar cifra de afaceri neta s-a diminuat cu 13%, la 156,5 mil. lei. Compania are un capital social in valoare de 12,4 mil. lei si este una dintre cele mai mari companii din portofoliul AVAS. Al-Arrab Contracting Company Limited din Arabia Saudita este specializata in domeniul lucrarilor de infrastructura, precum si al constructiilor de cladiri rezidentiale, birouri, institutii de invatamant si spitale. Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 133 mil. dolari si un profit brut de 19,56 mil. dolari, castigul net fiind de 13,65 mil. dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.