Guvernul roman si cel ungar au stabilit, in urma sedintei comune de ieri, organizata la Sibiu, sa construiasca o linie ferata de mare viteza pe ruta Budapesta-Bucuresti-Constanta pentru a integra cele doua state in sistemul de transport feroviar int
Guvernul roman si cel ungar au stabilit, in urma sedintei comune de ieri, organizata la Sibiu, sa construiasca o linie ferata de mare viteza pe ruta Budapesta-Bucuresti-Constanta pentru a integra cele doua state in sistemul de transport feroviar international de calatori cu trenuri de mare viteza. Aceasta linie va lega Budapesta de Bucuresti si Constanta, ca o prelungire a axei de mare viteza Paris - Strasbourg - Stuttgart - Viena - Bratislava - Budapesta. Ministerele de transporturi din cele doua state au mai adoptat o declaratie comuna potrivit careia vor dezvolta unitar infrastructura drumurilor secundare de interes comun care traverseaza frontiera romano-ungara. O alta preocupare a celor doua state o constituie dezvoltarea retelei de autostrazi si drumuri publice deschise traficului international, care sa faca fata cresterii rapide a cererii generate de traficul intern si de tranzit.

Cele doua guverne au convenit modul in care vinietele romanesti si ungare se vor putea distribui pe teritoriul celuilalt stat.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.