Compania A&D Pharma vrea pentru urmatorii cinci ani extinderea retelei de farmacii Sensiblu cu un ritm de 8-12% anual si extinderea pe cinci piete din regiune, a declarat Dragos Dinu, directorul executiv al companiei.
"Vom creste numarul de
Compania A&D Pharma vrea pentru urmatorii cinci ani extinderea retelei de farmacii Sensiblu cu un ritm de 8-12% anual si extinderea pe cinci piete din regiune, a declarat Dragos Dinu, directorul executiv al companiei.
"Vom creste numarul de farmacii Sensiblu cu circa 8-12% anual, dupa ce in acest an ne-am orientat mai ales spre eficientizarea si relocarea unitatilor mature. Am relocat 15-20 de farmacii ale retelei si, de asemenea, am inchis doua unitati din doua mall-uri, pentru ca nu erau eficiente", a spus Dinu, prezent la Congresul Farmaceutic PharmaBusiness. Oficialul a mai spus ca au fost relocate jumatate din cele 30 de farmacii preluate, in anul 2005, de la compania GlaxoSmithKline. La finele primelor sase luni, reteaua Sensiblu cuprindea 213 farmacii. Potrivit unui raport al Erste, A&D Pharma ar putea opera 370 de unitati in 2012.Compania nu s-a hotarat pe ce piete o sa extinda reteaua farmaceuticaIn ceea ce priveste extinderea regionala a afacerilor grupului, Dinu a precizat ca planurile nu au fost definitivate inca, dar ca, in urmatorii cinci ani, compania se va dezvolta pe cinci piete din regiune.
"Nu am hotarat inca pietele pe care ne vom extinde, lucram inca la aceasta strategie. Am inceput cu Moldova ca un proiect-pilot. Pe celelalte piete ne vom extinde in mod treptat pe o perioada de cinci ani", a adaugat Dinu.
In ultimul trimestru al anului trecut, A&D Pharma a infiintat firma Elantis Farm, in Republica Moldova.
Referitor la planurile de listare pe inca o bursa internationala, Dinu a aratat ca deocamdata acestea au fost amanate, dat fiind ca pietele externe sunt "neprietenoase".
"Mai avem timp, actionarii ne-au acordat un an pentru a ne hotari. Pietele externe sunt destul de neprietenoase avand in vedere criza creditelor ipotecare", a mai mentionat Dinu.Vor dezvolta o retea si in mediul ruralPlanurile companiei mai includ si extinderea retelei de farmacii in mediul rural.
"Vom sprijini initiativa Ministerului Sanatatii de a crea 50 de centre de medicina primara in mediul rural. Dupa formarea acestor centre, pasul urmator este extinderea farmaciilor in acest mediu. Este o piata neacoperita cu potential foarte mare", a subliniat Dinu.
El a mai spus ca, deocamdata, compania nu intentioneaza sa acceseze noi credite bancare pentru programul de investitii, ci va avea loc o reasezare a liniilor anterioare.
Referitor la evolutia pietei farmaceutice, Dinu a previzionat o crestere pe fondul majorarii salariilor, care alimenteaza fondul asigurarilor de sanatate. "Piata creste controlat, in functie de plafonul alocat de stat. Cresterea are la baza mai ales majorarea salariilor", a mai spus Dinu.
Grupul A&D Pharma detine, pe langa lantul de farmacii Sensiblu, si distribuitorul de medicamente Mediplus. Grupul a consemnat vanzari nete consolidate de 199,1 milioane euro in primul semestru, in crestere cu 35% fata de perioada similara a anului trecut.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.