In presa italiana se inmultesc informatiile false despre romani si Romania.

In urma cu doua zile, cotidianul Il Secolo XIX a publicat un material privind presupusa existenta in Romania a taberelor de antrenament ale retelei Al-Qaida. SRI
In presa italiana se inmultesc informatiile false despre romani si Romania.

In urma cu doua zile, cotidianul Il Secolo XIX a publicat un material privind presupusa existenta in Romania a taberelor de antrenament ale retelei Al-Qaida. SRI a informat insa ca este vorba despre un caz vechi si ca suspectii pomeniti de presa italiana au fost expulzati din Romania.


O stire despre un roman arestat la Verona, care transporta in portbagajul masinii cadavrul unei tinere, s-a dovedit a fi inexacta. Suspectul este in realitate ucrainean, potrivit politiei italiene.

Indiferent de nota articolelor, romanii si decretul-lege privind expulzarile continua sa tina prima pagina in mass-media din "Cizma", dar au provocat discutii inflacarate si la Strasbourg.


SE VOTEAZÃ…. Parlamentul European urmeaza sa adopte azi o rezolutie cu privire la libera circulatie a persoanelor pe teritoriul Uniunii Europene, dezbaterile pornind de la decretul-lege al Guvernului Romano Prodi.

Comisarul european pentru Justitie si Afaceri Interne, Franco Frattini (foto), a fost criticat de grupul socialist si de liberalii din Parlamentul European, care si-au aratat dezaprobarea fata de declaratiile facute pe parcursul crizei de fostul membru al Guvernului de dreapta condus de Silvio Berlusconi. Se pare ca va avea castig de cauza varianta de rezolutie sustinuta de liberali (ALDE), socialisti (PSE) si ecologisti, si nu cea inaintata de popularii europeni (PPE).

In text se arata ca autoritatile italiene nu au dreptul sa recurga la expulzari colective si ca cetatenii vizati pot face apel la decizia autoritatilor peninsulare. De asemenea, sunt mentionate demersurile intreprinse de premierii celor doua state pentru calmarea situatiei, dar si necesitatea unei mai bune integrari sociale a minoritatii rome pe intreg teritoriul UE.


REACTIE. Deputatul PD Sorin Frunzaverde, membru al grupului Popularilor Europeni, ne-a declarat ca proiectul de rezolutie al PPE condamna cu destula duritate incidentele recente din Italia. El este convins ca una din cele doua rezolutii va fi votata astazi in Parlamentul European. "Din nefericire, rezolutia socialistilor este mai putin transanta. Ar fi trebuit sa se apeleze la o singura rezolutie, cea a PPE, deoarece prezinta toate inadvertentele intre textul decretului italian si legislatia europeana", a adaugat Sorin Frunzaverde.  Proiectul de rezolutie al socialistilor europeni Proiectul de rezolutie al liberalilor europeni Proiectul de rezolutie al popularilor europeni  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.