Euforia intoarcerii acasa din teatrul de operatiuni din Irak trece repede pentru multi dintre veterani americani, facand loc de multe ori unor stari de stres si depresie psihica in primele luni de la revenirea acasa, sustin datele unui studiu r

Euforia intoarcerii acasa din teatrul de operatiuni din Irak trece repede pentru multi dintre veterani americani, facand loc de multe ori unor stari de stres si depresie psihica in primele luni de la revenirea acasa, sustin datele unui studiu realizat de Pentagon, informeaza Associated Press receptionata de Rompres.
  Conform acestui studiu, procesul de readaptare la viata civila si de reintegrare in cadrul familiilor este mai dificil si mai stresant pentru trupele de rezervisti din cadrul Garzii Nationale ce revin acasa din Irak, decat in cazul militarilor activi. Aproximativ 42% dintre membrii Garzii Nationale, comparativ cu doar 20% din cadrul soldatilor din trupele active, au nevoie de asistenta medicala si psihiatrica dupa revenirea din teatrul de operatiuni din Irak.
  Acest studiu a fost realizat prin examinarea in doua etape a unui esantion de soldati intorsi din Irak. Prima dintre aceste etape a vizat examinarea lor imediat dupa reintoarcerea de pe front, iar cea de-a doua etapa de testare a fost initiata la sase luni dupa revenirea acestora in SUA. Cele mai multe problemele legate de stres si depresii au fost semnalate dupa cea de-a doua testare, la sase luni dupa revenirea din Irak. Declansarea acestor probleme este relationata cu dificultatea procesului de reintegrare in comunitatile locale si in familie dupa revenirea din Irak.
  Aproximativ o treime dintre cei peste 88.000 de soldati americani care s-au intors din Irak prezinta semne de depresie, stres posttraumatic si au probleme de adaptare in grupul de prieteni sau in familie dupa o perioada de sase luni. Prin comparatie, imediat dupa revenirea din Irak, doar 17% dintre soldati au astfel de probleme, conform studiului publicat in numarul de miercuri al revistei Journal of the American Medical Association.
 "Studiem impactul acestor probleme de ordin medical asupra soldatilor nostri pentru a putea pune la punct un nou sistem de asistenta si ajutor pentru reintegrarea sociala a acestora dupa revenirea din teatrul de operatiuni", a precizat coordonatorul acestui studiu, dr Charles Milliken de la Walter Reed Army Institute of Research.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.