Asasinarea la Castelvolturno a romånului Marian Nazian Buzatu a aparut in mass-media italiana sub diverse forme, unele dintre acestea lansånd ipoteza conform careia imigrantul ar fi putut fi impuscat de catre patrule de noapte private ca
Asasinarea la Castelvolturno a romånului Marian Nazian Buzatu a aparut in mass-media italiana sub diverse forme, unele dintre acestea lansånd ipoteza conform careia imigrantul ar fi putut fi impuscat de catre patrule de noapte private care supravegheaza casele unor camorezi (membri ai „Camorei“-organizatie criminala) si care sunt platiti sa faca aceasta paza chiar de catre acesti proprietari.

Pe site-un italian „Delitti imperfetti“ se arata ca, potrivit primelor ipoteze avansate de investigatori, „ar putea fi vorba de o reglare de conturi intre romani sau de o vendeta care a survenit in timpul unui furt“. Acelasi site informeaza ca „potrivit marturiei date de Cristian (n.red.- romanul care se afla cu Marian in noaptea asasinatului), cei doi cautau haine in unele pubele pentru a se apara de frig. Pe neasteptate, s-a apropiat un autoturism de culoare albastra, de unde s-au tras doua focuri de arma care l-au lovit pe Marian“. Povestea publicata continua astfel: Cristian s-a dus la spitalul Pinetagrande pentru a anunta personalul medical, dupa care a disparut. A fost gasit dimineata si dus la co misariat, iar „versiunea sa, potrivit anchetatorilor, nu se sustine. In mod ciudat - se arata pe site, „in realitate, ei au stat ascunsi intr-o pubela de gunoi dintr-o zona aflata la doi kilometri de locuinta“. Se prezuma ca cei doi ar fi intrat in una dintre vile pentru a fura sau ca fusesera sa duca o antena radio de armata sau alte obiecte provenite din furt. „O zona precum Baia Verde e supravegheata de paza privata, dar se fac si ronduri de noapte de catre exponenti ai unor organizatii criminale platite de proprietarii acestor case. „Marian muncea ca tamplar, iar Cristian lucra intr-un bar, dar nu intotdeauna“.





'Imigrantii fusesera in Via Palazzi pentru a cauta pe cineva!>>
Intr-unn cotidian local italian de informare online, Pupia TV, informatiile despre acest caz sunt ceva mai extinse. Conform sursei citate, seful comisariatului din Castelvolturno, Luigi Del Gaudio, a declarat ca „nu a existat nici o colaborare cu privire la cei aproape 100 de imigranti romani care se regasesc in acea zona. Potrivit declaratiilor comisarului, acesta spera sa gaseasca prieteni ai lui Marian care sa ofere indicii ce ar putea da forta argumentarii ipotezei existente pana la acea ora. E vorba de ipoteza furtului dintr-o vila sau a unei antene radio de catre cei doi „care a avut o finalitate rea“, aceea de a fi prinsi de un oarecare proprietar sau de o firma de paza platita de un administrator care voia sa tina locuinta supravegheata. „Plecand de la ipoteza initiala, de reglare de conturi intre romani, investigatorii au retinut ca cei doi imigranti fusesera in Via Palazzi la ora 03,30 pentru a cauta pe cineva, cu siguranta nu un cetatean onest, ca sa-si faca dreptate singuri. (...) O certitudine care se bazeaza pe multe contradictii aflate in jurul uciderii lui Marian“. Referindu-se la gradul de integrare a imirantilor, seful comisariatului din Castelvolturno a spus ca „sunt putini neintegrati si am constatat ca n-am facut nimic ca ei sa se integreze. Unii lucreaza in baruri, altii pe santiere, dar multi se dedau furturilor din locuinte si talhariilor“.

'Camoristii>> gestioneaza marile afaceri!“
Functionarul politiei a explicat ca „aici nu sunt constransi sa traiasca precum nomazii, cum se intampla in alte orase. Nu e adevarat ca nigerienii sau albanezii gestioneaza afaceri ilegale (...) Camoristii sunt implicati sa gestioneze marile afaceri si nu lasa loc nici unei interferente“, arata sursa citata de cotidianul online. Ieri se asteptau rezultatele autopsiei asupra cadavrului lui Marian Nazian Buzatu. Anchetatorii au explicat ca nu e deloc usor sa se ajunga la capatul unei piste si, „in lipsa altor probe care privesc cercetarea de la fata locului, aceasta e singura corecta“.





Martorul si-a schimbat declaratiile in privinta mortii lui Marian


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.