Valentin Ceausescu a reclamat la Parchet neexecutarea deciziei de restituire a bunurilor care i-au fost confiscate, dispusa prin sentinta Tribunalului Bucuresti in urma cu un an.


Fiul familiei Elena si Nicolae Ceausescu, Valentin, a
Valentin Ceausescu a reclamat la Parchet neexecutarea deciziei de restituire a bunurilor care i-au fost confiscate, dispusa prin sentinta Tribunalului Bucuresti in urma cu un an.


Fiul familiei Elena si Nicolae Ceausescu, Valentin, a reclamat la Parchet neexecutarea deciziei de restituire a bunurilor care i-au fost confiscate, dispusa prin sentinta Tribunalului Bucuresti in urma cu un an. El vrea sa previna "disparitia" unora dintre cele 50 de tablouri care ar trebui sa-i fie restituite.

Aparatorul lui Valentin Ceausescu, avocatul Radu Antal, a precizat ca, in solicitarea depusa la Parchetul instantei supreme in urma cu o saptamana, clientul sau cere de fapt punerea in executare a dispozitivului sentintei penale data de Tribunalul Bucuresti in anul 2006, privind restituirea catre Valentin Ceausescu a bunurilor confiscate familiei sale in timpul Revolutiei din decembrie 1989. Avocatul a precizat ca nu stie daca Parchetul va da curs acestei cereri si nici in cat timp, recunoscand ca este o solicitare neobisnuita, pentru care nu exista un termen impus de lege.


DISPOZITIE DE PREDARE. "Daca se va da curs cererii, atunci toate bunurile, oriunde s-ar afla ele, vor trebui predate lui Valentin Ceausescu", a spus avocatul, precizand ca fiul familiei Ceausescu asteapta ca Parchetul sa emita o dispozitie de predare a bunurilor. Avocatul atentioneaza ca neexecutarea sentintei penale, care este favorabila clientului sau, intr-un termen rezonabil ar putea genera probleme pentru Valentin Ceausescu. "Executarea este la
latitudinea petentului. Daca in termen de trei ani nu se executa o sentinta, se poate ajunge la prescriere, insa sper sa nu ajungem pana acolo. Noi am facut acum cererea in care le spunem sa puna in executare sentinta de bunavoie. Daca nu se va pune in executare, noi mergem cu executorul nostru, dar este ultima solutie. In cazul in care vor trece peste executor, atunci aceasta reprezinta o infractiune", a spus avocatul Radu Antal.


LISTÃ…. Valentin Ceausescu are si temerea ca o parte din bunurile castigate in instanta de judecata ar putea fi facute "disparute" ori "de negasit". Reamintim ca pe lista bunurilor s-au regasit aproape 50 de tablouri semnate de autori celebri, precum Theodor Pallady, Corneliu Baba, Victor Brauner, dar si sculpturi si piese de mobilier unicat. In decizia de atunci a instantei nu s-au regasit cinci tablouri, toate uleiuri pe panza, respectiv "Natura statica cu pere", a lui Alexandru Ciucurencu, "Balerina in repaos", de Iosif Iser, "Natura statica donite", a lui Alexandru Ciucurencu, "Natura statica cu flori", a lui Dumitru Ghiata, si "Natura statica vas cu flori", a lui Nicolae Tonitza. Ele au fost ulterior revendicate intr-un proces civil, in octombrie 2007, Tribunalul Bucuresti hotarand ca Valentin Ceausescu poate pastra tablourile care au apartinut familiei sale.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.