In acest an, Studentiada s-a organizat in 11 centre universitare - Bucuresti, Timisoara, Iasi, Resita, Craiova, Oradea, Bacau, Arad, Petrosani, Targu Jiu, Galati -, fata de numai patru anul trecut, la prima editie. Uniunea Nationala a Studentilor (UN
In acest an, Studentiada s-a organizat in 11 centre universitare - Bucuresti, Timisoara, Iasi, Resita, Craiova, Oradea, Bacau, Arad, Petrosani, Targu Jiu, Galati -, fata de numai patru anul trecut, la prima editie. Uniunea Nationala a Studentilor (UNSR) a organizat evenimentul in perioada 5-11 noiembrie, dupa derularea, in saptamana premergatoare, a campaniei "Doneaza din inima" - desfasurata in Rectoratul Universitatii Politehnica Bucuresti, unde s-a recoltat sange pentru bolnavii din spitale, atat de la studenti, cat si de la persoane publice ca Victor Ponta si Cosmin Gusa.
Studentiada a oferit celor cateva zeci de mii de participanti bilete gratuite la muzee, teatru, film, opera, dar si proiecte-surpriza, gen "O vedeta in camin", sau competitii de fotbal, baschet, volei, tenis, sah, ori concursul de jocuri pe calculator, realizat de Liga Studentilor de la Facultatea de Automatica. Si alte actiuni - ca Talente fara impresar, Expozitii de colectii, Fashion Fest, Pimp my fridge, La gura focului, Echitatie, Teatru de strada, Tir cu arcul, Goana prin Bucuresti, Jocurile copilariei, Stand Up Comedy - au fost gustate din plin, asistenta fiind de multe ori peste limita, insa cea mai asteptata cea de Bungee Jumping, sambata.
"In concluzie, a fost o saptamana de vis pentru studenti, care, in sfarsit, s-au simtit onorati de acest statut, pe care il primesti destul de usor, dar de care parca nu ai ocazia sa te bucuri. Prin UNSR, vor avea pe veci amintirea momentului in care au cantat la chitara cu Mugur Mihaiescu, cand au gustat Taur la protap, cand au jucat Paintball cu prietenii, evadand din acea lume plina de griji si de probleme. Studentiada a dat nastere unei familii, in care valorile umane precum, comunicarea, organizarea, si solidaritatea ii asigura pe studenti ca cineva le reprezinta in orice situatie drepturile si libertatile studentesti", ne-a declarat Gabriel Petrea, presedintele UNSR. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.