Aflat in vizita de lucru in Peninsula Iberica, demnitarul da asigurari ca "nu exista diferenta de salarizare in functie de vechime, pentru ca, debutant sau nu, cu totii depunem aceeasi munca". In tara, insa, realitatea il contrazice, dascalii primind
Aflat in vizita de lucru in Peninsula Iberica, demnitarul da asigurari ca "nu exista diferenta de salarizare in functie de vechime, pentru ca, debutant sau nu, cu totii depunem aceeasi munca". In tara, insa, realitatea il contrazice, dascalii primind leafa in mod diferentiat.
"Un profesor roman din Spania castiga intre 1700 si 2200 de euro lunar, fara diferenta la salariu in functie de vechime. Odata ce esti titular si calificat, cu totii au acelasi salariu, pentru ca munca este aceeasi", a declarat Adomnitei. Dascalii romani dn Spania si Italia sunt platiti cu 30,5 euro pe ora de Ministerul Educatiei, prin Institutul Limbii Romane. In plus, ei primesc gratuit un bilet de calatorie dus-intors si, daca au un post in Romania, acesta li se pastreaza pana la revenirea in tara, informeaza Mediafax. Mai putin norocosi, profesorii ramasi in tara continua greva declansata luni. Federatia Educatiei Nationale si organizatiile afiliate au inregistrat, luni, o prima victorie: Ministerul Educatiei a inregistrat la Ministerul Muncii, cu o intarziere de 10 luni, Contractul Colectiv de Munca unic la nivel de ramura. "Este o prima victorie a demersurilor noastre, in pofida permanentelor obstructii exercitate de conducerile FSLI si FSI Spiru Haret, a anuntat, ieri, Catalin Croitoru, presedintele FEN.
Intre timp, Cartel ALFA si-a anuntat sprijinul pentru apararea drepturilor lucratorilor din sectorul invatamant. In schimb, celelalte doua sindicate din educatie - FSLI si FSI "Spiru Haret" -, considera "de neinteles" pozitia reprezentantilor FEN, dupa ce Ministerul Educatiei a inregistrat, pe 12 noiembrie, la Ministerul Muncii, CCM la nivel de ramura. Organizatiile afiliate FEN continua, astazi, la Galati, actiunile de protest, dupa ce ieri au fost in greva dascalii si personalul nedidactic din Caras-Severin. Daca aceasta forma de protest nu va determina solutionarea revendicarilor, sindicalistii sunt decisi sa declanseze greva generala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.