In cateva zile, la nivelul structurilor de conducere ale Ministerului Apararii urmeaza sa fie efectuate modificari importante. Chiar daca la prima vedere s-ar putea crede ca e vorba numai de niste avansari, miscarile preconizate sunt pe cale sa decla
In cateva zile, la nivelul structurilor de conducere ale Ministerului Apararii urmeaza sa fie efectuate modificari importante. Chiar daca la prima vedere s-ar putea crede ca e vorba numai de niste avansari, miscarile preconizate sunt pe cale sa declanseze un mare scandal in interiorul armatei. Concret, unii generali, care apar pe lista cu numire in functii, nu au fost de acord cu aceste decizii luate in Colegiul de conducere al Ministerului Apararii. Alti generali, care nu au prins un loc pe lista, se simt nedreptatiti, considerand ca meritau si ei o avansare in functie. Masurile au fost avizate atat de ministrul Apararii, cat si de seful Statului Major General.
Unii dintre generalii vizati pentru a fi numiti in viitoarele functii de conducere au incercat sa gaseasca o solutie pentru a nu fi puse in aplicare aceste decizii, dar fara sorti de izbanda. Avand in vedere ca in sistemul militar ordinul se executa si nu se discuta, este interesant de urmarit cum va rezolva aceasta problema ministrul Teodor Melescanu si amiralul Gheorghe Marin.
Va prezentam in continuare lista cu generalii care au facut obiectul numirilor in functie, cu mentiunea ca, potrivit unor surse neoficiale, pana la sfarsitul anului urmeaza sa fie adoptate si alte decizii de numire in functii care vor starni controverse. Este cea mai spectaculoasa miscare de trupe la nivelul conducerii armatei din ultimii ani, care are loc la nivelul de conducere strategic al armatei.
Lista generalilor
Generalul-locotenent dr. Sorin Ioan (loctiitorul sefului Statului Major General) a fost numit in functia de reprezentant militar la NATO si UE din Reprezentanta Militara a Romaniei la NATO si UE, Bruxelles, Belgia. El il va inlocui pe generalul Cornel Paraniac.
Generalul-locotenent dr. Mihail Orzeata (directorul SMG) va prelua functia de loctiitor al sefului Statului Major General.
Generalul-maior dr. Stefan Oprea (director-adjunct al SMG) va fi noul director al Statului Major General.
Generalul-maior Ioan Ciupei (comandantul Corpului 4 Armata Teritorial) va veni la Bucuresti in functia de director-adjunct al Statului Major General.
Generalul-maior Mircea Savu (sef al Directiei Operatii -J3 - din SMG) va pleca din Bucuresti la Cluj unde va fi noul comandant al Corpului 4 Armata Teritorial.
Generalul de flotila aeriana Ion-Aurel Stanciu (loctiitor al sefului Directiei Operatii - J3- din SMG si fost loctiitor la contrainformatiile militare) va fi noul sef al Directiei Operatii din SMG.
Generalul de brigada Ion Palsoiu (loctiitor al comandantului Corpului 1 Armata Teritorial) a fost numit in functia de sef al Directiei Operationalizare, Generare si Evaluare Forte - J7 - din SMG.
Generalul-maior Ion Barloiu (comandantul Corpului 1 Armata Teritorial) va fi loctiitorul sefului Statului Major al Fortelor Terestre.
Generalul-maior Nicolae-Vladimir Dohotaru (seful Directiei Structuri si Planificarea inzestrarii - J8 - din SMG) a fost numit in functia de comandant al Corpului 1 Armata Teritorial.
Generalul de brigada Dan Ghica-Radu (comandantul Comandamentului Fortelor Terestre) este noul sef al Directiei Structuri si Planificarea Inzestrarii - J8 - din SMG.
Generalul de brigada Petru Toader (comandantul Brigazii 2 Vanatori de Munte din Brasov) va pleca la Cluj in functia de loctiitor al comandantului Corpului 4 Armata Teritorial.
Generalul-maior Ion Stefan (sef al structurii Instructie si Doctrina din Statul Major al Fortelor Aeriene) a devenit loctiitorul sefului Statului Major al Fortelor Aeriene.
Generalul de flotila aeriana Virgil Ristea (comandantul Bazei 95 Aeriana) va veni la Bucuresti si va ocupa functia de sef al structurii Instructie si Doctrina din Statul Major al Fortelor Aeriene.
Generalul de flotila aeriana Liviu Burhala (comandantul scolii de Aplicatie pentru Fortele Aeriene de la Bobocu) a fost numit in functia de sef al structurii Resurse din Statul Major al Fortelor Terestre.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.