Reactorul 2 a fost oprit iarasi astazi, la ora 00:28. Nuclearelectrica a anuntat ca Unitatea 2 a fost oprita ca urmare a unui "semnal fals de declansare, in timpul efectuarii unui test periodic de verificare a functionarii sistemului de oprire rapida
Reactorul 2 a fost oprit iarasi astazi, la ora 00:28. Nuclearelectrica a anuntat ca Unitatea 2 a fost oprita ca urmare a unui "semnal fals de declansare, in timpul efectuarii unui test periodic de verificare a functionarii sistemului de oprire rapida nr. 1 (SDS1) a reactorului". Reconectarea la sistemul energetic national se va face la data de 15 noiembrie, dupa ora 19:00. Nu au fost depistate emisii radioactive sau deversari periculoase pentru populatie. Evenimentul a fost raportat catre Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare.
Din data de 6 octombrie, cand a fost data in exploatare comerciala, Unitatea 2 de la Cernavoda a fost oprita pentru o revizie de 12 zile, intre 19 octombrie si 1 noiembrie, iar la data de 7 noiembrie a mai fost inca o data deconectata de la sistemul energetic national, dar numai pentru 48 de ore, din cauza actionarii automate a unei protectii la generatorul electric.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.