Radioul Polonez Londra si-a inceput oficial emisia marti, inaugurarea avand loc la Ambasada Poloniei din capitala Marii Britanii. Oaspetele special al festivitatii a fost fostul presedinte Lech WalÊsa, informeaza Gazeta Wyborcza, citata de Rompres.
La festivitate au mai luat parte ultimul presedinte polonez in exil, Ryszard Kaczorowski, si fostul premier Kazimierz Marcinkiewicz, care, alaturi de cei peste 100 de oaspeti, au ascultat concertul muzicianului polonez Grzegorz Turnau.
 Toti participantii la intalnire au subliniat semnificatia pe care o are Radioul Polonez Londra pentru polonezii care locuiesc in capitala britanica. "Va ajuta la mentinerea legaturilor cu Polonia si in acelasi timp le va intinde o mana de ajutor polonezilor care vin la Londra si nu se pot regasi in noua realitate", a spus Lech Wa³Êsa.
   Radioul Polonez Londra este singurul post de radio polonez din capitala britanica ce va emite in eter 24 de ore din 24, sapte zile pe saptamana. Semnalul postului este receptionat in asa-numitul Greater London, intre granitele caruia ­ potrivit ultimelor evaluari ­ locuiesc aproape 700.000 de cetateni de origine poloneza. Programul Radioului Polonez Londra este adresat persoanelor de 18-45 de ani. Echipa redactionala este formata din jurnalisti cu experienta indelungata in mass-media.