Preturile proprietatilor imobiliare din Romania vor continua sa creasca, intrucat intrarea capitalurilor straine nu a ajuns la saturatie, a declarat la Varsovia, Juha Kahkonen, consultant senior in cadrul Departamentului Europa al Fondului Mone

Preturile proprietatilor imobiliare din Romania vor continua sa creasca, intrucat intrarea capitalurilor straine nu a ajuns la saturatie, a declarat la Varsovia, Juha Kahkonen, consultant senior in cadrul Departamentului Europa al Fondului Monetar International (FMI). "Cand intra capital intr-o tara, este normal ca resursele sa fie orientate catre bunuri, de aceea preturile cresc", a afirmat Kahkonen, citat de Mediafax. Insa el a tinut sa precizeze ca autoritatile romane trebuie sa gestioneze atent situatia pentru ca va urma si un proces de inversare a preturilor, care insa nu trebuie  sa produca turbulente. "Ceea ce este sigur este ca ceea ce urca si coboara", a completat Kahkonen.
Banca Nationala a Romaniei a evidentiat in mai multe randuri ca o parte din investitiile straine sunt directionate catre piata imobiliara, unde cererea mare de locuinte permite profituri mari si cresteri de preturi. Recent, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat comisiilor reunite de buget - finante, ca o parte din investitiile straine reprezinta plasmente in piata imobiliara, ceea ce creste riscul unui bubble (umflari artificiale a preturilor urmate de prabusirea lor) in sectorul constructiilor, la fel ca in SUA.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.