Oficialii Comisiei Europene se asteapta ca forma finala a legii privind activitatea Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei sa raspunda solicitarilor venite din partea UE, in caz contrar Romania riscand decl
Oficialii Comisiei Europene se asteapta ca forma finala a legii privind activitatea Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei sa raspunda solicitarilor venite din partea UE, in caz contrar Romania riscand declansarea procedurii de infringement.  "Daca legea nu va fi in linie cu ceea ce solicita UE, Comisia Europeana va actiona in consecinta, respectiv declansarea procedurii de infringement. Noi ne asteptam ca la finalul discutiilor, forma si continutul legii sa fie in linie cu solicitarile comisiei", a declarat ieri Paraskevi Michou, seful unitatii "Proceduri referitoare la masurile nationale de reglementare" din Directia Generala pentru Societatea Informationala a CE., Michou a amintit ca proiectul de lege care va reglementa activitatea ANRCTI a fost respins de presedintele Traian Basescu si trimis spre reexaminare Parlamentului.        La inceptul lunii noiembrie, Traian Basescu a trimis Parlamentului pentru reexaminare Legea de aprobare a OUG 134/2006 privind infiintarea ANRCTI, sustinand ca procedura de adoptare a legii a fost neconstitutionala. Basescu a aratat ca, in forma legii transmise spre promulgare, "ANRCTI devine o autoritate publica autonoma aflata sub controlul unic al Camerei Deputatilor si nu sub controlul ambelor Camere ale Parlamentului, cum sunt celelalte autoritati publice autonome", precum CNA sau CNVM.  Totusi,  Ministerul Comunicatiilor a emis zilele trecute un comunicat in care anunta ca legislatia privind Autoritatea in Comunicatii respecta in totalitate prevederile UE iar temerile Comisiei Europene sunt nejustificate si pericolul declansarii procedurii de infringement este eliminat. Procedura de infringement consta fie in actionarea in justitie a statului care a incalcat dispozitiile legislatiei comunitare, fie in aplicarea de amenzi la adresa celor care s-au abatut de la politica UE.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.