Parlamentarii nu mai trebuie sa chiuleasca pentru a ajunge in teritoriu sa cucereasca inima alegatorului in prag de euroalegeri.

Conducerile Camerei Deputatilor si Senatului au hotarat ca saptamana viitoare sa fie dedicata activitatilor in
Parlamentarii nu mai trebuie sa chiuleasca pentru a ajunge in teritoriu sa cucereasca inima alegatorului in prag de euroalegeri.

Conducerile Camerei Deputatilor si Senatului au hotarat ca saptamana viitoare sa fie dedicata activitatilor in circumscriptii. Satui de atata munca, senatorii si-au luat liber, oficial, chiar de astazi. Deputatii nu s-au lasat nici ei mai prejos. Desi ieri dupa amiaza aveau program de lucru in comisii, nu s-au inghesuit sa vina la serviciu. Unii au avut studiu individual, altii si-au epuizat ordinea de zi. Astazi in programul de lucru aveau tot comisii. Teoretic. Practic, alergatura pentru voturi in catunele prin care nu au mai calcat de la alegerile trecute.


DEPUTATII NU MAI AU LEGI. Daca senatorii si-au luat vacanta cu o zi mai devreme, deputatii se vor intoarce la lucru cu una mai tarziu. Asadar, Camera inferioara a Parlamentului va reincepe lucrul, marti 27 noiembrie, pentru ca luni deputatii vor sa ramana in teritoriu. Motivul? Se centralizeaza rezultatele voturilor. Iar cand vor incepe lucrul nu vor da pe branci. De marti si pana joi, 29 noiembrie, deputatii vor lucra in comisii pentru ca nu mai au legi pe care sa le dezbata in plen. (Asta dupa ce timp de cateva saptamani si-au adoptat proiectele pe banda rulanta, si cate 90 odata, majoritatea fiind respinse). Din acest motiv pana pe 3 decembrie nu va mai fi nici o sedinta de plen.Potrivit secretarului PSD al Camerei, Ioan Munteanu, pe ordinea de zi a sedintei de plen ar putea fi puse acum numai 15 legi, din care 10 au rapoarte de respingere.Biroul Permanent i-a chemat ieri pe presedintii a sapte comisii sa dea socoteala pentru legile care au termenul pentru depunerea rapoartelor depasit. Presedintele comisiei juridice, deputatul PC Sergiu Andon, a reclamat conducerii Camerei ca nu poate fi asigurat cvorumul de sedinta pentru ca aceasta este formata din prea multi membri, respectiv 27. Drept urmare, liderii grupurilor parlamentare vor decide daca nu cumva este necesar reducerea numarului membrilor din aceasta comisie. Ceilalti presedinti de comisii au invocat lipsa avizelor de la ministere dar si faptul ca, de multe ori, apar la comisie legi care au acelasi continut cu cele aflate in discutie.    


SENATORII AU RESTANTE. Sa fie siguri, senatorii si-au votat programul de lucru si in plen. Cu unanimitate de voturi, acestia au hotarat ca vor pleca de azi pana pe 26 noiembrie "sa activeze in circumscriptiile teritoriale, in cadrul campaniei pentru alegerile europarlamentare si referendum". Propunerea chiulului organizat a fost adoptata cu o zi inainte de Biroul Permanent pe motiv ca inainte de alegeri a devenit "o cutuma" ca alesii sa fie prin teritoriu. Presedintele Senatului Nicolae Vacaroiu a amenintat insa, ca imediat dupa 25 noiembrie, senatorii vor avea trei zile consecutive de plen pentru ca exista proiecte de lege restante. "Avem peste 60 de proiecte de lege care trebuie dezbatute, iar preocuparea noastra principala este ca niciun proiect de lege sa nu treaca in procedura de aprobare tacita", a aratat Vacaroiu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.