Cand pleaca de acasa, doamna Chitoiu o ia la dreapta. Magazinul unde vrea sa ajunga e undeva, pe una din strazile din stanga, totusi doamna Chitoiu o ia la dreapta.


Din metrou, cand iese in strada, tot la dreapta o apuca. Uneori, dom
Cand pleaca de acasa, doamna Chitoiu o ia la dreapta. Magazinul unde vrea sa ajunga e undeva, pe una din strazile din stanga, totusi doamna Chitoiu o ia la dreapta.


Din metrou, cand iese in strada, tot la dreapta o apuca. Uneori, domnul Chitoiu se enerveaza si o intreaba: De ce o iei mereu la dreapta? Cum adica o iau mereu la dreapta - se burzuluieste la randul sau doamna Chitoiu - ce-ai innebunit, ce vrei sa spui?! Sotii Chitoiu ies cu caruciorul din supermarket si, cu toate ca si-au parcat masina chiar in fata magazinului, doamna o porneste spre dreapta. Uite, spune domnul Chitoiu resemnat, ca tot omul care stie ce urmeaza, si acum ai pornit-o la dreapta. Dar nu-i adevarat deloc, zice femeia, unde vezi tu dreapta? Ai halucinatii!


In casa, doamna Chitoiu tot spre dreapta trage. Bucataria e la mijlocul coridorului, baia e in stanga bucatariei, dar, cu toate acestea, cand e sa mearga la baie, doamna Chitoiu se repede intai la usa de la intrare, care, fireste, e in dreapta. Poate ca asa-i si-n politica, unii sunt de dreapta si altii de stanga, fiindca se nasc cu un fel  de deviere undeva, in cap. Doamna Chitoiu o ia, ca de la sine inteles, spre dreapta, fara sa aiba o conceptie. Dreapta, la ea, nu e prin raportare la stanga. Cand se termina spectacolul la teatru si toata lumea pleaca suvoi spre parcarea din stanga si spre statiile de metrou si autobuz, care-s toate in stanga, doamna Chitoiu se duce ca hipnotizata spre dreapta, unde se construieste un bloc si trecerea e blocata. E una din situatiile in care domnul Chitoiu tace si asteapta ca sotia lui sa-si dea singura seama ca are o problema de orientare.


Nici acum insa doamna Chitoiu nu recunoaste c-a pornit-o aiurea, la dreapta. Nu eu am o problema, spune ea, tu o iei intotdeauna la stanga. Iar domnul Chitoiu se pune si mai adanc pe tacut. Nu-i nici o indoiala ca doamna Chitoiu o coteste in chipul  cel mai normal cu putinta la dreapta deoarece are un cui contra stangii. Multi oameni isi traiesc viata printr-o continua raportare negativa. Sunt, din nastere, contra a orice. In tinerete, domnul Chitoiu a incercat sa-i explice sotiei, in timp ce plecau acasa de la un botez si doamna Chitoiu a facut scurt la dreapta, ca nu e bine sa traiesti prin negatie. De fapt, o iei mereu la dreapta, fiindca ti-a intrat in cap ca eu o iau mereu la stanga, a zis domnul Chitoiu. Dupa care, socotind ca e momentul pentru o argumentatie mai rafinata, a adaugat: Uite, eu, daca m-as indragosti, sa spunem prin absurd, de Lilica, n-as iubi-o contra ta. Un barbat nu iubeste o femeie contra altei femei.


A fost o greseala. Mare greseala. Domnul Chitoiu ar fi trebuit sa ramana cu discutia in plan conceptual. Lilica, prietena familiei Chitoiu, arata si dupa a treia nastere foarte sexy. Daca domnul Chitoiu ar fi ramas in plan pur conceptual, poate ca doamna Chitoiu n-ar fi devenit o radicala de dreapta. De aceea e bine sa nu amestecam lucrurile. Dragoste de dreapta nu exista. Sau poate ca exista. Dracua€™ mai stie!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.