Nivelul concurentei in sectorul telefoniei mobile este scazut, existand indicii care sugereaza ca este oportuna investigarea unei posibile pozitii dominante colective a celor doi mari operatori de pe aceasta piata, Orange si Vodafone, a declarat, ie
Nivelul concurentei in sectorul telefoniei mobile este scazut, existand indicii care sugereaza ca este oportuna investigarea unei posibile pozitii dominante colective a celor doi mari operatori de pe aceasta piata, Orange si Vodafone, a declarat, ieri, presedintele ANRCTI, Dan Georgescu.

„Analiza diagnostic a evidentiat nivelul ridicat de concentrare a pietei de telefonie mobila, stabilitatea cotelor de piata si nivelul ridicat al barierelor la intrare. Totodata, s-au evidentiat similaritati de comportament si omogenitatea ofertelor celor doi mari operatori, nivelurile semnificativ mai mari de profitabilitate in raport cu competitorii lor de pe acelasi segment si chiar cu subsidiarele din alte state ale acelorasi grupuri“, a afirmat Georgescu, la conferinta „Reforma reglementarii comunicatiilor: in cautarea strategiei castigatoare“.

Piata telefoniei mobile este dominata de Orange Romania - 9,31 milioane de utilizatori, si Vodafone Romania - 8,579 milioane de clienti. Pe piata activeaza si Cosmote Romania, cu 3 milioane de utilizatori, si Telemobil (Zapp), cu peste 500 .000 de abonati, potrivit Mediafax.
In sectorul telefoniei fixe, principalele deficiente constatate de analiza diagnostic privesc nivelurile scazute de satisfactie ale consumatorilor si posibilitatile limitate de care acestia dispun in privinta alegerii furnizorilor (90% dintre clienti sunt deserviti de unul sau de cel mult doi operatori).


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.