Spectacolul "Jocul ielelor" adaptarea omonima a textului camilpetrescian, pus in scena la Sala Atelier a Teatrului National, poarta semnatura regizorului Claudiu Goga. Marius Stanescu (Gelu Ruscanu), Mircea Rusu (Serban Saru-S
 

Spectacolul "Jocul ielelor" adaptarea omonima a textului camilpetrescian, pus in scena la Sala Atelier a Teatrului National, poarta semnatura regizorului Claudiu Goga. Marius Stanescu (Gelu Ruscanu), Mircea Rusu (Serban Saru-Sinesti), Ilinca Tomoroveanu (Irena Romescu), Emilia Popescu (Nora), Dorin Andone (Praida) sunt doar cateva nume celebre care au urcat pe scena "ielelor absolute".

Nu am sa povestesc un text studiat de liceeni, cunoscut de atat de multa lume, cliseizat tot atat de multa lume si aproape "necitit de nimeni" asa cum considera regizorul Claudiu Goga.
 
CLASIC DAR MODERN. "Am construit  spectacolul incercand sa spunem o poveste. O poveste cu oameni. O poveste despre dragoste, adevar, minciuna, ura, moarte, demnitate, incoruptibilitate, manipulare, tradare. Pentru a o intelege, nu trebuie sa fii filosof. Trebuie sa fii ceva mai mult: om". Acestea sunt gandurile regizorului Claudiu Goga de la care a pornit adaptarea unui joc al ielelor.
Un spectacol adaptat la o lume cotidiana, cu personaje comice, cu final neasteptat, cu drame umane intalnite atat in vremea secolului trecut (al comunismului), cat si astazi. O idee noua (regizorala) pentru o drama veche!  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.