Ion Iliescu s-a emancipat doar pe jumatate. A pasit in lumea „blogistilor", dar textele le scrie pe hirtie si apoi le da la cules.

„M-am lansat intr-o aventura. La primele aparitii ale acestei activitati mi s-a parut cam marginala, dar am constatat ca a luat un avint interesant", ne-a declarat presedintele de onoare al PSD, care a devenit recent unul dintre cei mai virstnici bloggeri din Romania. Desi anul trecut spunea despre blogosfera ca este un fel de „mahala scrisa", acum Iliescu si-a schimbat opinia, motiv pentru care s-a si lasat convins de niste „colaboratori nemijlociti" sa intre in lumea virtuala. „Blogul mi l-au facut niste colaboratori care lucreaza toata ziua la calculator. Cu ei m-am sfatuit si asupra formatului, si asupra modului in care sa functioneze. Ne-am inspirat din mai multe bloguri care s-au realizat pina acum si am incercat sa gasim o formula proprie care sa se integreze in lumea blogistilor", ne-a explicat Iliescu.

Pe www.ioniliescu.wordpress.com sint postate deja trei articole. In primul dintre ele explica de ce a intrat in comunitatea bloggerilor, iar titlurile celorlalte doua vorbesc de la sine: „Opozitia la referendum" si „Viitorul miscarii sindicale in Romania postaderare". Intrebat de Cotidianul daca isi scrie textele la calculator, Iliescu a replicat: „Uneori. Cind e vorba de texte mai mari le dau colaboratorilor sa le introduca. (...) Nu le dictez. Cind e vorba sa scriu pe hirtie, le dau apoi unuia dintre colaboratori sa le introduca". Politicianul se plinge ca nu are timp de astfel de activitati, dar promite ca se va ocupa de blog cel putin o data pe saptamina. „Am primit 50 de mesaje dintr-un foc. Acum trebuie sa ma apuc sa le citesc si sa incerc sa si raspund", adauga el. Si ca orice blogger respectabil, liderul pesedist are si blogroll cu trimitere la site-urile lui Adrian Nastase, consilierei acestuia, Anca Alexandrescu, si la blogurile citorva jurnalisti. Marele absent este blogul lui Mircea Geoana, despre care Iliescu spune ca nu a apucat sa-l viziteze decit „in fuga". Iliescu mai spune ca nu si-a propus un target de audienta: „O sa vedem ce-o sa iasa".

Un adversar al Internetului Intr-un interviu acordat pentru www.facemcatavencu.ro., fostul presedinte spunea despre calculator si Internet ca sint „o mare pierdere de timp". Intrebat daca foloseste Internetul, presedintele de onoare al PSD afirma: „Mai putin. Sotia se ocupa". El mai spunea la acea vreme ca are mai multe adrese de e-mail pe care le foloseste destul de rar. Admitea insa ca face „din cind in cind" schimb de mailuri cu Adrian Nastase.