Etapele din esaloanele secunde italiene au fost aminate, dar fanii sint in continuare furiosi pe carabinieri.

La citeva zile dupa ce mii de tifosi au incercat sa-si faca dreptate si sa razbune uciderea fanului lazial Gabriele Sandri, p
Etapele din esaloanele secunde italiene au fost aminate, dar fanii sint in continuare furiosi pe carabinieri.

La citeva zile dupa ce mii de tifosi au incercat sa-si faca dreptate si sa razbune uciderea fanului lazial Gabriele Sandri, politia a inceput vinatoarea de suporteri. Sapte au fost arestati la Bergamo, iar sase la Taranto, identificati dupa inregistrarile video, acestia din urma fiind acuzati ca au provocat suspendarea partidei jucate duminica in Serie C cu Massese. Pentru cel putin 14 zile, autoritatile vor avea insa parte de liniste pe stadioane, federatia italiana luind decizia aminarii meciurilor din ligile a doua si a treia care trebuiau sa aiba loc la sfirsitul acestei saptamini. In Serie A oricum nu se desfasurau partide in weekend, Squadra Azzurra avind programata simbata prezenta in preliminariile Euro 2008, impotriva Scotiei.

Masurilor antiviolenta luate in iarna li s-au adaugat altele, discutabile din punctul de vedere al aplicabilitatii, hotarindu-se interzicerea deplasarilor la meciurile din campionatul italian ale grupurilor de suporteri identificati ca fiind violenti. Situatia este inca departe de a fi sub control, iar in timp ce ministrul de Interne, Giuliano Amato, spunea ieri in fata parlamentului "Nu cunosc inca adevarul", pe via Tor Fiorenza, nu departe de Piazza Vescovio, ultrasii scriau la adresa politistilor "Sinteti asasini!", "Furia noastra vrea singele vostru" si desenau o svastica.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.