Pretul oferit de International Business Machines Corp (IBM) este mai mare cu 9,5% decat valoarea unei actiuni Cognos, de 52,98 dolari, inregistrata vineri la inchiderea bursei Nasdaq.
Firma Cognos produce anumite aplicatii ce analizeaza afacer
Pretul oferit de International Business Machines Corp (IBM) este mai mare cu 9,5% decat valoarea unei actiuni Cognos, de 52,98 dolari, inregistrata vineri la inchiderea bursei Nasdaq.
Firma Cognos produce anumite aplicatii ce analizeaza afacerile prin combinarea unui numar complex de date.
IBM a precizat ca incheierea acordului depinde de aprobarea actionarilor si se asteapta sa fie finalizat in primul trimestru al anului 2008.
"Clieantii cer solutii complete, nu parti separate, pentru a putea lua decizii in timp real", a declarat vice-presedintele IBM, Steve Mills. "IBM ofera de mai multe decenii solutii informationale pentru afaceri. Capacitatile noastre - mergand de la stocarea de date pana la intergrarea informatiilor si analiza -impreuna cu cele ale grupului Cognos, ne pune in pozitia de a modifica intreaga structura a industriei de informatii destinate afacerilor si de administrare a performantei", a adaugat acesta.
"Aceasta este o sansa foarte buna pentru clientii, partanerii si angajatii nostri, oferindu-ne posibilitatea de a ne extinde viziunea, pentru a deveni cel mai important ofertant de servicii destinate afacerilor si de administrare a performantei", a declarat presedintele si directorul executiv al Cognos, Rob Ashe.
"IBM ne complementeaza perfect strategia, existand o suprapunere minima a produselor noastre, un nivel ridicat al sinergiilor tehnologice si a resurselor, precum si servicii de inalta clasa pentru a accelera viziunea proprie. In plus, aceasta combinatie permite clientilor sa aleaga dintr-o gama mai larga de servicii", a adaugat acesta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.