Pretul oferit de International Business Machines Corp (IBM) este mai mare cu 9,5% decat valoarea unei actiuni Cognos, de 52,98 dolari, inregistrata vineri la inchiderea bursei Nasdaq.
Firma Cognos produce anumite aplicatii ce analizeaza afacerile prin combinarea unui numar complex de date.
IBM a precizat ca incheierea acordului depinde de aprobarea actionarilor si se asteapta sa fie finalizat in primul trimestru al anului 2008.
"Clieantii cer solutii complete, nu parti separate, pentru a putea lua decizii in timp real", a declarat vice-presedintele IBM, Steve Mills. "IBM ofera de mai multe decenii solutii informationale pentru afaceri. Capacitatile noastre - mergand de la stocarea de date pana la intergrarea informatiilor si analiza -impreuna cu cele ale grupului Cognos, ne pune in pozitia de a modifica intreaga structura a industriei de informatii destinate afacerilor si de administrare a performantei", a adaugat acesta.
"Aceasta este o sansa foarte buna pentru clientii, partanerii si angajatii nostri, oferindu-ne posibilitatea de a ne extinde viziunea, pentru a deveni cel mai important ofertant de servicii destinate afacerilor si de administrare a performantei", a declarat presedintele si directorul executiv al Cognos, Rob Ashe.
"IBM ne complementeaza perfect strategia, existand o suprapunere minima a produselor noastre, un nivel ridicat al sinergiilor tehnologice si a resurselor, precum si servicii de inalta clasa pentru a accelera viziunea proprie. In plus, aceasta combinatie permite clientilor sa aleaga dintr-o gama mai larga de servicii", a adaugat acesta.