In loc sa isi vada de problemele care ii revin, vezi arbitrajele, Federatia Romana de Fotbal se amesteca in niste treburi ale cluburilor care nu o privesc defel. Chiar seful FRF a propus nici mai mult, nici mai putin, decat obligativitatea unei gr
In loc sa isi vada de problemele care ii revin, vezi arbitrajele, Federatia Romana de Fotbal se amesteca in niste treburi ale cluburilor care nu o privesc defel. Chiar seful FRF a propus nici mai mult, nici mai putin, decat obligativitatea unei grupari a avea un singur antrenor pe durata unui sezon! Ceea ce e de-a dreptul aberant, fiindca destui antrenori incompetenti ar reusi sa pacaleasca niste patroni si sa fie angajati la cluburi, pentru ca apoi sa le duca de rapa fara ca nimeni sa ii poata atinge. E ca si cum Mircea Sandu ar fi obligat sa angajeze la Nationala un antrenor pentru o intreaga campanie de calificare si sa nu il poata demite, indiferent de rezultatele acestuia.
Sigur, nici miscarile de antrenori absolut nebune din Liga I nu sunt in regula, insa, pana la urma, cluburile sunt niste societati private, cu patroni care investesc si care pot decide, la un moment dat, concedierea unui angajat. Ieri, Mircea Radulescu, seful Scolii de antrenori din FRF, a venit cu o noua propunere, mai "blanda" decat a lui Mircea Sandu, care ingradeste insa dreptul la munca: interdictia pentru un antrenor care a condus o echipa in Liga I sa preia, in acelasi sezon, o alta, restrictia intervenind doar in cazul unei oferte venite tot din primul esalon. "Problema s-a pus pentru ca nu este corect ca un antrenor care a fost demis sau a demisionat de la o echipa, sa plece cu toate informatiile in alta parte si sa le foloseasca apoi impotriva clubului la care a fost angajat", a explicat "Riciu". Acesta sustine ca o astfel de masura s-a luat in Italia, ceea ce este eronat, acolo existand o lege nescrisa a antrenorilor, care nu se plimba de la o echipa la alta in timpul unui sezon. Vizat, Mircea Rednic, actualul antrenor al Rapidului, fost la Dinamo pana in septembrie, a reactionat: "Ce, eu de aia am batut Dinamo, ca aveam informatii de la Dinamo? Ce, eu aveam informatii despre cine juca si pe ce post? Nu se poate spune asta. Dinamo a pierdut pentru ca noi am jucat mai bine si pentru ca poate a prins o zi mai proasta, nu ca aveam eu informatii".
Antrenorii din Liga I sunt pentru!
Ce surprinde cel mai mult in aceasta disputa este ca foarte multi antrenori din Liga I s-au declarat de acord cu propunerea lui Radulescu, fiind mai interesati sa nu fie dati afara, decat sa se asigure ca, daca ar pleca, si-ar putea gasi un nou loc de munca. "Masura mi se pare foarte buna, pentru ca, vedeti si voi, ca vin atatia antrenori de afara si se demonstreaza ca romanii sunt mai valorosi. Noi antrenorii suntem in bataia pustii, suntem la cheremul conducatorilor, al patronilor, al jucatorilor si chiar al suporterilor", a comentat si Ionut Popa, antrenorul lui Poli Iasi. "Sunt de acord cu aceasta propunere, desi, la prima vedere, ar parea ca e in dezavantajul antrenorilor. Nimanui nu-i convine sa-si mute bagajele pe la vreo trei echipe intr-un an. Este clar ca o astfel de masura ar duce la o mai mare stabilitate pe banca tehnica. In mod normal nici nu ar trebui sa apara o astfel de propunere daca s-ar respecta legile nescrise ale fotbalului si i s-ar da timp unui atrenor sa-si demonstreze calitatile", a spus si Petre Grigoras, de la Otelul.
Dorinel Munteanu: "O prostie!"
"Este o idee foarte buna, pentru ca asa se procedeaza si in strainatate. Astfel de masuri dau o mai mare stabilitate campionatelor. In aceste conditii, conducatorii de cluburi vor fi mult mai atenti, iar antrenorii se vor simti mai protejati. Pe de alta parte, antrenorii vor fi si ei, la randul lor, mult mai responsabili si vor incerca sa-si faca datoria cat mai bine pentru a nu isi pierde postul, iar cluburile nu vor schimba atat de des antrenorii, de la o etapa la alta, pentru ca vor risca sa ramana fara ei", a comentat Ioan Ovidiu Sabau, de la Gloria, a carui mutare la Dinamo, discutata in aceste zile, nu s-ar mai putea produce in cazul adoptarii acestei masuri. Stefan Stoica, de la Gloria Buzau, si-a dat seama de pericolul acestei reglementari. "Nu stiu si cat de corecta ar fi, daca nu cumva ea ingradeste dreptul la munca. Ideal ar fi ca patronii sau presedintii de cluburi sa respecte contractele, dupa cum si antrenorii au obligatia sa-si respecte semnatura de pe contract", a spus Stoica. Singurul impotriva a fost Dorinel Munteanu, antrenor-jucator la FC Vaslui. "Nu mi se pare normal ceea ce propune nea Mircea. Este o regula care nu exista in nici o alta tara si nu stiu daca ar fi bine sa o impunem in campionatul nostru. Daca te da afara, cum sa nu mai antrenezi in acelasi esalon? Sunt lucruri care sunt stipulate deja in contractul pe care antrenorul il semneaza cu clubul, astfel ca nu poate cineva, din exterior, cum ar fi federatia, sa impuna regulile pe care le doreste. Trebuie sa fie o logica in tot acest subiect", a spus Munteanu, care a catalogat propunerea drept "o prostie".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.