Ziua Mondiala a Filozofiei va fi marcata joi in Turcia printr-un forum despre importanta dialogului politic, filozofic si intercultural, informeaza un comunicat al UNESCO.   "Scopul acestui Zile este acela de a stabili conditiile

Ziua Mondiala a Filozofiei va fi marcata joi in Turcia printr-un forum despre importanta dialogului politic, filozofic si intercultural, informeaza un comunicat al UNESCO.   "Scopul acestui Zile este acela de a stabili conditiile unui asemenea dialog universal printr-o deschidere catre diversitatea interlocutorilor si catre curentele si traditiile filozofice, in incercarea de a crea o perspectiva asupra lumii si de a ne angaja intr-o revizuire critica a conceptiilor si modurilor noastre de gandire", a explicat directorul general al UNESCO, Koichiro Matsuura.   UNESCO va publica, cu acest prilej, un studiu despre predarea filozofiei in lume, intitulat "Filozofia: o scoala a libertatii ­ a preda filozofia si a invata sa filozofiei: Stare si perspective".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.