Ministerul Muncii si cel al Administratiei vor primi sume suplimentare la rectificarea bugetara care va avea loc in noiembrie, in timp ce majoritatea ministerelor vor avea cheltuielile diminuate, deficitul urmand sa fie redus cu 0,3% din PIB, a decla
Ministerul Muncii si cel al Administratiei vor primi sume suplimentare la rectificarea bugetara care va avea loc in noiembrie, in timp ce majoritatea ministerelor vor avea cheltuielile diminuate, deficitul urmand sa fie redus cu 0,3% din PIB, a declarat ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, potrivit NewsIn. "Ministerul Muncii si cel al Administratiei vor primi alocari in plus, in urma unor modificari legislative si a unor decizii ale instantelor care necesita cheltuieli mai mari. Am propus o reducere a deficitului bugetar cu 0,3% din PIB, de la deficitul programat de 2,7% din PIB", a afirmat Vosganian. Ministrul a precizat ca, in ultimele doua luni, se va majora deficitul atat din cauza decontarii unor cheltuieli pentru contracte incheiate in timpul anului, cat si din cauza majorarii pensiilor de la 1 noiembrie, care va avea un impact bugetar de 0,3-0,4% din PIB. Vosganian a estimat ca executia anuala se va inchide cu un deficit cuprins intre 1 si 1,5% din PIB.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.