Mai multa poezie, mai putine emotii la cea de-a VI-a editie a Festivalului Bistrita Folk. Concursul a fost inlocuit cu lansari de albume si recitaluri.     Doua motive invoca organizatorii in explicarea deciziei de modificare a formatulu
Mai multa poezie, mai putine emotii la cea de-a VI-a editie a Festivalului Bistrita Folk. Concursul a fost inlocuit cu lansari de albume si recitaluri.     Doua motive invoca organizatorii in explicarea deciziei de modificare a formatului festivalului. Unu: la aceeasi data la care are loc Bistrita Folk, in tara - la Iasi si la Alba-Iulia - sunt organizate alte doua festivaluri-concurs de gen. Doi: degeaba descoperi tinere talente prin intermediul acestor concursuri, daca nu le dai si ocazia sa cante mai mult de un... refren! Asa ca, in 2007, laureatii precedentelor editii ale concursului bistritean sunt invitati sa sustina recitaluri consistente pe aceeasi scena cu folkisti consacrati.     SPECIALE. In cele doua zile ale regalului muzical, bistritenii se vor bucura si de doua lansari de album: maine, grupul Poesis isi prezinta "Babilon"-ul, iar sambata, Stefan Hrusca va arata ce inseamna pentru el "Balade speciale". Organizatorii manifestarii sunt Asociatia Culturala Romania din inima mea, in colaborare cu Centrul Cultural Municipal Bistrita, Centrul Judetean pentru Cultura si Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud. Sponsorii principali ai editiei din acest an a Galelor Bistrita Folk sunt Izvorul  Minunilor, SC Rombat SA Bistrita, SC Teraplast SA Bistrita si Asociatia Libris Cultural Brasov.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.