Mai mult de jumatate din site-urile care vand bilete de avion prezinta neregularitati, in special la nivelul preturilor, termenilor contractuali si conditiilor impuse, iar proprietarii au la dispozitie patru luni pentru a corecta erorile, a declarat
Mai mult de jumatate din site-urile care vand bilete de avion prezinta neregularitati, in special la nivelul preturilor, termenilor contractuali si conditiilor impuse, iar proprietarii au la dispozitie patru luni pentru a corecta erorile, a declarat Meglena Kuneva, Comisarul european pentru Protectia Consumatorului. Comisia Europeana a verificat, in perioada 24- 28 septembrie, 446 de site-uri, din care 226 nu respecta reglementarile europene pentru protectia consumatorilor, prin spoturi publicitate care induc in eroare si practici neconcurentiale. Statele verificate sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Franta, Grecia, Lituania, Malta, Portugalia, Spania, Suedia si Norvegia.

 

PROBLEME. Belgia a fost tara in care au fost remarcate cele mai multe probleme, la 46 din cele 48 de site-uri investigate fiind descoperite nereguli. La polul opus s-a situat Austria, unde nici una dintre paginile de Internet analizate nu incalca reglementarile europene. Meglena Kuneva a anuntat ca numele companiilor care incalca standardelor europene nu vor fi publicate, dar autoritatile nationale le vor solicita sa clarifice in ce masura site-urile lor se conformeaza normelor si, in cazul unui raspuns nefavorabil, sa ia masuri pentru corectarea deficientelor. Oficialul european a avertizat ca daca proprietarii paginilor de Internet nu vor corecta erorile, va introduce sanctiuni legale si nu va ezita sa faca public numele companiilor aeriene care incalca reglementarile europene. Sanctiunile, aplicate la nivel national, pot implica amenzi si blocarea site-urilor.

          

 

 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.