Ajuns in al treilea an, proiectul "Zece pentru Romania" al Realitatii TV este deja in pragul celei de-a doua etape. Nominalizarile la categoria "jurnalistii anului 2007" asteapta acum clasificarea dupa criteriile formulate.


In fiecare an, proiectul "Zece pentru Romania", destinat a intocmi clasamente pe baza optiunilor cetatenilor, a demonstrat ca jurnalistii sunt cei asteptati sa ajute la schimbarea societatii. Evident, in bine. Este ceea ce rezulta din criteriile dupa care sunt judecati nominalizatii.


CRITERII. Proiectul Realitatii TV pentru 2007 se afla acum in prima sa etapa, in care publicul nominalizeaza un numar de personalitati si este rugat sa denumeasca si criteriile dupa care le judeca. Sunt zece categorii: Politicieni, Ministri, Parlamentari, Tineri politicieni, Analisti politici, Jurnalisti, Oameni de afaceri, Interpreti vocali, Actori, Sportivi. In cazul jurnalistilor, respondentii au putut numi pana la trei criterii, optiunea fiind deschisa: Sa spuna adevarul, sa informeze corect (31%); sa fie obiectiv, impartial (29%); sa fie cinstit, integru, moral (20%).


La capitolul "Jurnalisti", cinci oameni de presa din totalul de zece nominalizati sunt ai trustului Intact, nominalizatii sunt in imaginile alaturate, printre care si directorul cotidianului Jurnalul National si realizator al talk-show-ului care-i poarta numele, Marius Tuca. Rezultatul final este topul "Zece pentru Romania" la cele zece categorii si va fi anuntat la 14 decembrie.