Cel putin 200 de pagini de internet ale unor companii aeriene europene induc in eroare utilizatorii, se arata intr-un studiu realizat de Comisia Europeana si preluat de BBC, monitorizat de Hotnews. Potrivit documentului, pe aceste pagini sunt afisate
Cel putin 200 de pagini de internet ale unor companii aeriene europene induc in eroare utilizatorii, se arata intr-un studiu realizat de Comisia Europeana si preluat de BBC, monitorizat de Hotnews. Potrivit documentului, pe aceste pagini sunt afisate preturi care nu includ taxe si diferite alte cheltuieli sau zboruri "gratuite" care in final se dovedesc a nu fi asa.

Comisia Europeana poate impune acestor companii sa-si inchida paginile de internet pana anul viitor, daca nu reusesc sa remedieze problemele.

Comisia Europeana a refuzat sa numeasca companiile aeriene in cauza, pentru a le da sansa de a-si imbunatati serviciile.

Studiul a descoperit ca cele mai inselatoare pagini de internet apartin unor companii belgiene: 46 din cele 48 de site-uri analizate au incalcat drepturi ale consumatorilor.

La polul opus, tara gasita ca avand cele mai bune servicii la acest capitol a fost Austria, unde nici una din cele 20 de pagini de internet ale unor companii aeriene analizate nu a fost catalogata drept inselatoare, mai noteaza BBC.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.