Abandonata de mai mult timp, casa londoneza in care poetii francezi Rimbaud si Verlaine au trait ultimii ani ai relatiei lor tumultuoase ar putea fi transformata intr-un centru consacrat poeziei, a anuntat asociatia responsabila pentru acest pr

Abandonata de mai mult timp, casa londoneza in care poetii francezi Rimbaud si Verlaine au trait ultimii ani ai relatiei lor tumultuoase ar putea fi transformata intr-un centru consacrat poeziei, a anuntat asociatia responsabila pentru acest proiect, relateaza AFP, citat de Rompres.
  "Lucrurile se misca foarte repede", a declarat Graham Henderson, director general al "Poets in the City", o organizatie fara scop lucrativ, specializata in cautarea de parteneri pentru a finanta evenimente legate de poezie.
  Casa de caramida din Camden, nordul Londrei, era abandonata de mai multi ani, insa un om de afaceri a cumparat-o recent la licitatie si este deschis ideii de a transforma casa intr-un centru cultural, a indicat Graham.
  Proprietatea va fi inchiriata timp de zece ani societatii care va administra centrul cultural, cu ajutorul partenerilor care urmeaza sa fie confirmati.
   Intrebat in privinta sanselor de succes ale proiectului, responsabilul s-a declarat "foarte optimist", subliniind ca lucrarile de renovare sunt deja in curs.
  Casa ar urma sa adaposteasca un centru cultural dedicat poeziei, precum si un muzeu care va fi situat probabil in camera in care traia cuplul.
  In 1872 Arthur Rimbaud si Paul Verlaine s-au refugiat la Londra, incercand sa scape de controversa suscitata de o relatie homosexuala intre un adolescent si un barbat de doua ori mai in varsta. Cei doi poeti au avut o viata agitata care a dus, un an mai tarziu, la Bruxelles, la o disputa violenta. Verlaine a tras asupra partenerului sau de doua ori, ranindu-l usor la incheietura mainii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.