Asociatia de Comunicatii prin Cablu atentioneaza ca proiectul de constructie a retelei metropolitane NetCity nu este viabila economic si tehnic si risca sa incetineasca dezvoltarea comunicatiilor in Capitala.
Firmele de comunicatii prin cablu av
Asociatia de Comunicatii prin Cablu atentioneaza ca proiectul de constructie a retelei metropolitane NetCity nu este viabila economic si tehnic si risca sa incetineasca dezvoltarea comunicatiilor in Capitala.
Firmele de comunicatii prin cablu avertizeaza asupra faptului ca in anumite zone ale Bucurestiului constructia retelei a demarat, desi nu s-au stabilit conditiile tehnice generale de constructie a canalizatiei pentru fibra optica de racordare la fiecare cladire din Bucuresti, costurile proiectului si ale chiriei care va fi perceputa firmelor de comunicatii. Cablistii semnaleaza si faptul ca NetCity va crea in Capitala un monopol in comunicatii si va fi blocat de Comisia Europeana. "In forma actuala, NetCity este o ineptie tehnologica. Am asteptat prea mult o retea de canalizatie subterana pentru comunicatii incat sa mai putem ignora aberatiile ingineresti ale proiectului. Desi este in constructie efectiva, din documentele oficiale puse la dispozitie ca urmare a solicitarilor ACC, NetCity este cuprins in cateva pagini fara specificatii de constructie si racordare a cladirilor. Daca nu trece in mainile unui corp tehnic specializat proiectul va fi o constructie sisifica si inutilizabila", a decalarat Radu Petric, presedintele Asociatiei de Comunicatii prin Cablu.
Asociatia sustine ca Bucurestiul are nevoie de o canalizatie subterana pentru retelele de telecomunicatii pentru a rezolva problema amplasarii aeriene. Petric a mai precizat ca la un cost de 30.000 de euro pe kilometru de canalizatie subterana anuntat de catre Primarie, nicio companie din domeniu nu va participa, acest cost fiind mult peste pretul real. "Daca vorbim de 30.000 de euro pe kilometru inseamna ca pentru fiecare casa se va ajunge la costuri de 600 de euro, bani care trebuie platiti de consumator sub orice forma", a declarat Dinu Malacopol, reprezentantul UPC Romania. Potrivit presedintelui ACC, nu poate fi acceptata doar o singura companie sa fie proprietarul fibrei optice, asa cum se prevede in forma actuala, si sa devenim toti chiriasii unui monopol fara control asupra serviciilor pe care le furnizam mai departe clientilor. Asociatia de Comunicatii prin Cablu a fost infiintata de UPC si RCS&RDS, din organizatie facand parte 141 de operatori de televiziune prin cablu din tara. ACC numara, in prezent, peste 130 de firme membre care ofera servicii video, internet si telefonie prin cablu, cu peste 3,5 milioane de abonati conectati la retele operate de membrii asociatiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.