Starurile hollywoodiene Brad Pitt si Angelina Jolie si-au cumparat o insula in arhipelagul artificial construit in largul coastelor emiratului Dubai, unde cuplul vrea sa promoveze un stil de viata ecologic, potrivit cotidianului local Emirates Today, transmite AFP, citat de Mediafax.
Insula face parte dintr-un mega-proiect imobiliar format din 300 de insule, numit "The World", care este inca in constructie, precizeaza Emirates Today.
Cei doi actori, vedete ale filmului "Dl si dna Smith" (2005), vor sa utilizeze insula pentru a expune probleme legate de mediu si pentru a incuraja oamenii sa traiasca mai natural, potrivit cotidianului anglofon. Reprezentantii americani ai cuplului si mai multe surse de incredere au confirmat tranzactia, dar compania imobiliara Nakheel, care promoveaza acest proiect, nu a dorit sa comenteze informatiile, a adaugat publicatia.
Preturile insulelor variaza intre 23.000.000 si 135.000.000 de dirhami (6.200.000 - 36.700.000 de dolari). Insulele masoara intre 11.148 si 41.806 metri patrati si sunt separate unele de celelalte prin suprafete de apa de aproximativ 100 de metri.
Dubai, unul dintre cei sapte membri ai federatiei Emiratelor Arabe Unite, s-a impus in ultimii ani ca centru de afaceri si turistic, unde se inalta zeci de proiecte grandioase, precum "Burj Dubai" ("Turnul Dubai"), care urmeaza sa devina, cand va fi finalizat, in 2008, cel mai mare turn din lume.