Aproximativ o cincime dintre romani economisesc bani pentru a-si ajuta copiii sau rudele, dupa cum indica un studiu realizat de Metro Media Transilvania pentru Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDSB). Sumele puse deoparte nu sun
Aproximativ o cincime dintre romani economisesc bani pentru a-si ajuta copiii sau rudele, dupa cum indica un studiu realizat de Metro Media Transilvania pentru Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDSB). Sumele puse deoparte nu sunt insa semnificative. Un procentaj de 26% dintre repondentii la chestionar spun ca nu reusesc sa economiseasca mai mult de 50 de lei pe luna.

Totusi, fata de anul trecut, tendinta este de crestere, explica Alexandru Matei, directorul Fondului. Nu numai ca sumele chivernisite sunt mici, dar nici nu sunt inmultite prin intermediul unui instrument financiar. Studiul arata ca o treime dintre romani prefera sa isi tina banii economisiti in casa. „Consideram ca principalul motiv pentru aceasta alegere il reprezinta sumele mici pe care le poate economisi o mare parte dintre romani“, a explicat Alexandru Matei.

Cei care apeleaza la o forma de economisire institutionalizata aleg varianta depozitelor bancare, mai bine de o cincime dintre repondenti alegand depozitele in lei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.